Dan uvaženih gostiju na Trident Juncture 18 u Norveškoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/10/trident_juncture_2018.jpg

Načelnik Glavnog stožera OSRH general Šundov na Danu uvaženih gostiju na vježbi Trident Juncture 18 u utorak, 30. listopada 2018.

Dan uvaženih gostiju na NATO vojnoj vježbi Trident Juncture 18 održat će se u utorak, 30. listopada 2018. u Bynesetu u Kraljevini Norveškoj, gdje će nazočiti i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

Na Danu uvaženih gostiju očekuje se dolazak oko 500 uzvanika, vojnih i civilnih nacionalnih i međunarodnih predstavnika, koji će nazočiti prikazu vojne demonstracije amfibijskog desanta uz potporu zrakoplovstva i djelovanja kopnenih snagamati, a imat će priliku razgledati i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme 15 država sudionica vježbe.

Vojna vježba Trident Juncture 18 je NATO vođena vježba visoke vidljivosti u kojoj sudjeluje oko 50000 pripadnika oružanih snaga iz 31 NATO i partnerske zemlje, uz 250 zrakoplova, 65 plovila i oko 10000 motornih vozila.

Na vježbi sudjeluju i pripadnici Hrvatske vojske, i to 25 pripadnika satnije Razmjestivi komunikacijski modul (RKM), Bojne veze HKoV-a i dva stožerna časnika Zapovjedništva za potporu. Združena logistička potporna skupina (Joint Logistics Support Group - JLSG) pod zapovjedništvom je brigadnog generala HKoV-a Darka Pintarića, a časnički namjesnik Zdenko Karasek sudjeluje u radu Združenog zapovjedništva namjenskih snaga (Joint Task Force Headqarters - JTF HQ), dok je u rad Zapovjedništva kopnene komponente snaga Sjever (Land Component Command Headqarters North - LCC HQ North) uključen bojnik Ivan Šoštarec.

Upute za registraciju za predstavnike medija zainteresirane za praćenje Dana uvaženih gostiju dostupne su na poveznici: 
https://jfcnaples.nato.int/resources/site1/general/trident%20juncture/tj%2018%20media%20day%20invite%20for%20posting.pdf

Najave