Izložba "Hrvatska i Albanija iz zraka" u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/izlozba_07032011_v.jpg

Ministar obrane Davor Božinović nazočit će otvorenju izložbe fotografija "Hrvatska i Albanija iz zraka", u galeriji MORH-a "Zvonimir", Bauerova 33, u srijedu 9. ožujka 2011. s početkom u 18,00 sati. Izložba se održava povodom druge obljetnice primanja Hrvatske i Albanije u NATO savez, a pod pokroviteljstvom predsjednice Vlade Republike Hrvatske, Jadranke Kosor. Organizator izložbe je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske u suradnji s Veleposlanstvom Republike Albanije u Republici Hrvatskoj.


Na izložbi će biti prikazano 50 fotografija iz svake zemlje, snimljenih iz zraka, autora Nenada Reberšaka (Hrvatska) i Alketa Islamia (Albanija).

Nenad Reberšak rođen je u Splitu. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu. Fotografijom se bavi 40 godina te posjeduje zbirku od oko 25.000 zračnih fotografija svih krajeva Hrvatske. Autor je dvadesetak samostalnih izložbi i sudionik više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je brojnih nagrada. Svakodnevno objavljuje u Novom listu i dugogodišnji je suradnik National Geographica.
Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Cro Art Photo Cluba Zagreb i foto kluba Split.

Alket Islami rođen je u Tirani, Albanija. Završio je nekoliko aero škola i tečajeva te posjeduje dozvolu slobodnog pilota te licencu pilota-instruktora za paraglajding. Umjetničkom fotografijom bavi se 20 godine. Ciklus slika „Albanija iz zraka“ objavio je u dvije knjige, s ukupno dvjestotinjak fotografija.

Izložba „Hrvatska i Albanija iz zraka“ može se razgledati do 23. ožujka 2011. u radno vrijeme galerije „Zvonimir“: pon-pet od 10 do 18 sati, subotom, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je besplatan.





Najave