Izložba povodom obilježavanja 20. obljetnice hrvatskog članstva u UN-u

U povodu obilježavanja 20. obljetnice članstva Republike Hrvatske u organizaciji Ujedinjenih naroda, u četvrtak, 24. svibnja s početkom u 14 sati, u galeriji MORH-a "Zvonimir" (Bauerova 33) bit će otvorena izložba "RH – 20 godina u UN-u; Od primateljice do davateljice snaga potpore miru".


Izložba je koncipirana u tri tematska dijela i obuhvaća razdoblje primanja Hrvatske u UN, angažman UN-a u Hrvatskoj u vrijeme Domovinskog rata, te angažman Hrvatskih oružanih snaga u misijama UN-a. Sve tri cjeline bit će prikazane kroz fotografsku građu, dok će angažman UN snaga u RH kao i dosadašnji angažman pripadnika OSRH u UN misijama biti prikazani, osim kroz fotografsku građu, i kroz različite predmete vezane uz navedene cjeline kao i kroz video građu.

Izložba će biti otvorena do 15. lipnja 2012., a moći će se razgledati u radno vrijeme galerije "Zvonimir", pon –pet od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da medijski popratite svečanost otvorenja izložbe u četvrtak, 24. svibnja 2012. u galeriji "Zvonimir" s početkom u 14 sati.



Najave