Izložba “Djevojka i gradovi u kojima živi“ u galeriji MORH-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/galerija_30062010v.jpg

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Bauerova 33, u srijedu 30. lipnja 2010. s početkom u 19,00 sati bit će otvorena samostalna izložba slika Marija Martineca, pod nazivom “Djevojka i gradovi u kojima živi“.

 

Autor će se predstaviti s dvadesetak monokromnih figura, te motivima hrvatskih gradova.
Mario Martinec rođen je 1982. godine u Zagrebu. Pohađao je tečaj crtanja i slikanja kod prof. Emila Roberta Tanaya. Svoje znanje i tehniku slikanja te upoznavanje s drugim medijima poput fotografije, kiparstva i keramike usavršavao je tijekom srednje škole koju je pohađao u državi Maryland, SAD. Također, sudjelovao je na skupnim izložbama u Bethesdi (Maryland) i Washington D.C. i u skupnim projektima poput velikog murala na pročelju zgrade restorana u Bethesdi. Nakon završetka srednje škole 1999. godine vratio se u Zagreb, gdje i danas živi i radi, proučavajući tradicionalne i zaboravljene tehnike starih majstora renesanse.

Izložba je otvorena za javnost do 14. srpnja 2010. godine u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz je slobodan.



Najave