Izaslanstvo MORH-a i hrvatski proizvođači na izložbi DIMDEX 2012. u Dohi

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/dimex_2012_27032012_v.jpg

Na poziv načelnika Glavnog stožera oružanih snaga države Katar i organizatora međunarodne izložbe i konferencije o pomorskoj obrani DIMDEX 2012., (Doha International Maritime Defence Exibition and Conference), izaslanstvo Ministarstva obrane RH – zamjenica ministra obrane Višnja Tafra i zamjenik načelnika GS OS RH za planove i resurse general pukovnik Savko Barić sudjeluju na toj konferenciji i međunarodnoj izložbi koja se od 26. do 28. ožujka održava u Dohi u državi Katar.

Prema informacijama organizatora, na izložbi i konferenciji DIMDEX 2012 sudjeluje 76 međunarodnih delegacija iz 51 zemlje, a na 10.000 četvornih metara izložbenog prostora predstavljeno je 164 izlagača (proizvođača ratnih brodova, mornaričkih komunikacijskih sustava, opreme za pretraživanje i spašavanje i dr.).

Na izložbi se na hrvatskom štandu, koji je pobudio značajan interes, predstavilo i nekoliko hrvatskih tvrtki (Croshield, Splendor tekstil, DOK-ING i Šestan Bush), koje su, kroz nazočnost i sudjelovanje na ovoj konferenciji i predstavnika MORH-a i GS OSRH, dobile dodatnu podršku u svojim nastojanjima izlaska na tamošnja tržišta naoružanja i vojne opreme. Osim toga, ova konferencija je značajna za Republiku Hrvatsku i zbog bilateralnih odnosa sa zemljom domaćinom – državom Katar.

Izložba DIMDEX 2012, specijalizirana je izložba pomorske obrane na Bliskom Istoku, održava se po treći put zaredom u Dohi, pod visokim pokroviteljstvom prijestolonasljednika šeika Tamim bin Hamad al Thani-ja.



Priopćenja