Primopredaja dužnosti izmedu hrvatskih kontingenata u Afganistanu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/09/primopredaja_14092018_v.jpg
Foto: 9.HRVCON

U Mazar-e-Sharifu 12. rujna 2018. provedena je primopredaja dužnosti između zapovjednika 8. i 9. HRVCON-a u misiji "Resolute Support"

U kampu "Marmal" u Mazar-e-Sharifu 12. rujna 2018. održana je prigodna svečanost povodom primopredaje dužnosti između zapovjednika 8. i 9. hrvatskog kontingenta u misiji ,,Resolute Support" u lslamskoj Republici Afganistanu.

Na svečanoj ceremoniji primopredaje dužnosti nazočio je zapovjednik TAAC North brigadni general Gerhard Ernst-Peter Klaffus, kao i visoki predstavnici nacija smještenih u kampu "Marmal" te predstavnici oružanih snaga partnerskih zemalja A-5 inicijative.

Zapovjednik 8. HRVCON-a brigadir Branko Tubić zahvalio je svim pripadnicama i pripadnicima kontingenta na izvrsno i profesionalno odrađenoj zadaći, istaknuvši ujedno kvalitetnu suradnju s pripadnicima kontingenata zemalja članica A-5 inicijative, te je svima zaželio sretan povratak u domovinu. 

Nazočnima se obratio i zapovjednik 9. HRVCON-a brigadir Dražen Ressler te je tom prigodom istaknuo kako je 9. HRVCON u potpunosti spreman preuzeti sve dodijeljene zadaće i prihvatiti sve izazove koji im predstoje. Od svih pripadnika kontingenta tražio je profesionalan i vojnički pristup u izvršenju postavljenih zadaća. Zahvalio je svom prethodniku i svim pripadnicima 8. HRVCON-a, kao i pripadnicima oružanih snaga partnerskih zemalja - Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Uoči primopredaje dužnosti između dvaju kontingenata, uručena su priznanja i prigodni darovi najboljim vojnicima i dočasnicima 8. HRVCON-a, a služena je i koncelebrirana sveta misa koju su zajednički predvodili vojni kapelani 8. i 9. HRVCON-a, vlč. Zoran Vujičić i vlč. Antonio Mikulić.



Priopćenja