Helikopter HRZ-a gasi požar u Bosni i Hercegovini

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/07/2019-08-20-helikopter-mi-8-mtv-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH/ M. Karačić

Posljednjih tjedana na požarištima u Republici Hrvatskoj, kao i u susjednoj Sloveniji i BiH, vidljiva je iskonska hrabrost i požrtvovnost naših pilota i vatrogasaca, rekao je ministar Banožić

Jedan helikopter Mi-8 MTV Hrvatskog ratnog zrakoplovstva upućen je u utorak 26. srpnja 2022. godine u jutarnjim satima na požarište Park prirode Blidinje u Bosni i Hercegovini.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako će Hrvatska vojska nastaviti pomagati susjednim državama u borbi s požarima kada god to bude moguće te je zahvalio svim pilotima i vatrogascima.

“U posljednjih nekoliko tjedana na požarištima u Republici Hrvatskoj, kao i u susjednoj Sloveniji i BiH, vidljiva je iskonska hrabrost i požrtvovnost naših pilota i vatrogasaca. Sve to dokaz je kako je upravo čovjek u središtu sustava. Upravo zato nastavljamo s ulaganjem u poboljšanje njihovih uvjeta života i rada, što ova Vlada radi od početka mandata”, poruka je ministra obrane Marija Banožića.

Podsjetimo, Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u Bosnu i Hercegovinu upućen je i 19., 22. i 23. srpnja 2022. radi pružanja pomoći u gašenju požara na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje.

Objava Helikopter HRZ-a gasi požar u Bosni i Hercegovini pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja