Godišnje obučne aktivnosti postrojbi Hrvatske ratne mornarice

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2024/04/2024-04-22-vv-prstac-1024x684.jpg
Foto: Arhiva MORH

U vježbama BARAKUDA, PRSTAC, ZRCALO i BRANCIN HRM će provoditi bojeva gađanja na moru, uvježbavanja procedura traganja i spašavanja, pomorskog desanta, pomorskog presretanja i protuminskog pretraživanja

U cilju uvježbavanja i osposobljavanja za pripremu i provedbu operacija na moru, postrojbe Hrvatske ratne mornarice provodit će godišnje obučne aktivnosti od 22. do 25. travnja 2024. u akvatoriju srednjeg Jadrana, na pomorskom vojnom poligonu “Žirje” te u vojarni “Zečevo”.

Kroz vježbe BARAKUDA, PRSTAC, ZRCALO i BRANCIN snage će provoditi bojeva gađanja ciljeva na moru, uvježbavanja procedura traganja i spašavanja, pomorskog desanta, pomorskog presretanja, protuminskog pretraživanja, pripremu i provedbu neprekidnih motriteljskih, komunikacijskih, informacijskih i kibernetičkih sposobnosti te pružanje logističke potpore tijekom borbenih djelovanja.

Godišnje obučne aktivnosti Flote HRM-a, Obalne straže RH, Bojne Obalnog motrenja i navođenja te Pomorske baze Split za svrhu imaju povećanje operativnih sposobnosti u provedbi misija i zadaća te unaprjeđenje procesa operativnog planiranja.

U vježbovnim aktivnostima HRM-a sudjeluju i snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obavještajne pukovnije te pripadnici satnije Riječnih brodova HKoV-a.

Tijekom provedbe navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka.

Objava Godišnje obučne aktivnosti postrojbi Hrvatske ratne mornarice pojavila se prvi puta na MORH.Najave