Godišnjica smrti generala Gordana Čačića

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/cacic_20122009_1_v.jpg

U nedjelju, 20. prosinca, na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, Aleji hrvatskih branitelja, izaslanstvo Ministarstva obrane RH i GS OS RH predvođeno državnim tajnikom Matom Rabotegom položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobu tragično preminulog general bojnika Gordana Čačića, na godišnjicu njegove smrti.

Uz članove obitelji i prijatelje pokojnog generala Čačića, vijence su položili i državni tajnik Pjer Šimunović, glavni inspektor obrane general pukovnik Marijan Mareković, general bojnik Drago Lovrić i drugi predstavnici MORH-a i GS OS RH.
General bojnik Gordan Čačić, veteran Domovinskog rata, preminuo je 20. prosinca 2008. godine od posljedica teške nesreće koja se dogodila na skijaškoj stazi kod Cortine d'Ampezzo u Italiji.  Na posljednjem ispraćaju generalu Čačiću prošle godine, u svojim obraćanjima prijatelji, kolege i suborci istaknuli su njegovo domoljublje, hrabrost i herojstvo, ali i njegove jednostavne ljudske vrline. "Gordan Čačić je toliko darivao svojoj Domovini, da se gotovo i nije moglo dati više; prerano je otišao u vječnost, njegova dobrota i plemenitost ostat će nam u trajnoj uspomeni", istaknuto je u posljednjem pozdravu generalu Čačiću.
General Čačić bio je jedan od utemeljitelja samostalne podsusedske satnije, jedne od prvih dragovoljačkih postrojbi osnovane 9. rujna 1990. godine, u kojoj je obnašao dužnost zamjenika zapovjednika. U svojoj bogatoj vojničkoj karijeri, obnašao je brojne zapovjedne dužnosti - od zapovjednika 1. hrvatskog gardijskog zdruga, zapovjednika Obavještajne brigade, načelnika Uprave za obavještajne poslove GS OS RH, ravnatelaj VSOA, do posljednje dužnosti državnog tajnika Ministarstva obrane.
Za osobni doprinos u obrani Republike Hrvatske i hrabrost tijekom Domovinskog rata Gordan Čačić odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog križa, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljama Bljesak i Oluja.



Priopćenja