Godišnja konferencija Multinacionalne savjetodavne skupine

Središte za sigurnosnu suradnju (RACVIAC) bit će domaćin godišnje konferencije Multinacionalne savjetodavne skupine (MAG – Multionational Advisory Group) koja se održava 19. i 20. ožujka u vojarni "Vitez Damir Smrtić", Stari Hrast 53, Rakitje.

Na Konferenciji će se raspravljati o godišnjem proračunu RACVIAC-a, programu aktivnosti za tekuću, te za nadolazeću, 2010. godinu, o trenutačnoj personalnoj problematici i o drugim pitanjima važnim za djelovanje RACVIAC-a. Konferenciji će nazočiti predstavnici svih zemalja članica RACVIAC-a, a očekuje se i nazočnost predstavnika institucija i organizacija poput: EU, RCC, OSCE, DCAF, SEESAC, SEDM, UNICRI, CESS, CCMR, GCSP te NATO-a. Konferencijom će predsjedati državnik tajnik MORH-a Pjer Šimunović, a službeni jezik konferencije je engleski.

RACVIAC je utemeljen 2000. godine kao Regionalno središte za pomoć u provedbi međunarodnih ugovora iz područja nadzora naoružanja (Regional Arms Control Verification and Implementation Centre), s ciljem omogućavanja nadzora naoružanja, promicanja i izgradnje mjera sigurnosti i povjerenja, kao i uspostavljanja uže suradnje u Jugoistočnoj Europi. Kasnije se naglasak prebacio na širok spektar političko-vojnih tema, uključujući reformu sigurnosnog sektora.

Molimo vas da medijski popratite navedeni događaj te dođete u petak, 20. ožujka, najkasnije do 8.45 sati, u vojarnu "Vitez Damir Smrtić", Stari Hrast 53, Rakitje.

Za medijsko praćenje konferencije potrebno je prethodno najaviti svoj dolazak na e-mail iskenderovic@racviac.org ili na fax: 01/ 333-0869, najkasnije do četvrtka, 19. ožujka, do 12.00 sati. Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću i informiranje RACVIAC-a natporučnik Igor Skenderović, mob: 098-454-625.



Najave