Glasovanje pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatskoj i inozemstvu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/05/izbori_eu_26052019_v.jpg
Foto: HVU / B. Jovanović

Za pripadnike HV-a koji nisu u mogućnosti glasovati na biračkom mjestu svog prebivališta organizirano je glasovanje u RH i inozemstvu

Pripadnicima Hrvatske vojske koji se na dan izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske u nedjelju, 26. svibnja 2019., zateknu na službi u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu omogućeno je glasovanje na posebnim biračkim mjestima koje je odredilo Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske.

Za pripadnike Hrvatske vojske koji nisu u mogućnosti glasovati na biračkom mjestu svog prebivališta organizirano je ukupno osam biračkih mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tako će, za one pripadnike Hrvatske vojske koji će na dan izbora biti na službi u Hrvatskoj vojsci u Republici Hrvatskoj biti organizirano glasovanje na tri biračka mjesta i to u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu (400 pripadnika), u vojarni "123. brigade HV" u Požegi (360 pripadnika) te na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju (500 pripadnika).

Za pripadnike Hrvatske vojske, njih 271, koji se na dan izbora za članove u Europski parlament nalaze na službi u mirovnim operacijama i misijama u inozemstvu omogućeno je glasovanje na pet biračkih mjesta – dva biračka mjesta u Afganistanu (misija potpore miru Resolute Support) i to u kampu "Marmal" u Mazar-e-Sharifu (69 pripadnika) i u kampu "HKIA" u Kabulu (35 pripadnika), na jednom biračkom mjestu u Libanonu (operacija potpore miru Ujedinjenih naroda UNIFIL) u kampu "Shama" UNP 2-3 (53 pripadnika) te na jednom biračkom mjestu u Republici Poljskoj (NATO aktivnost ojačane prednje prisutnosti eFPBG) u vojarni "Bemowo Piskie" (79 pripadnika).

Na Kosovu u mirovnoj operaciji KFOR, pripadnicima Hrvatske vojske, za njih 35, omogućeno je glasovanje na biračkom mjestu u Veleposlanstvu RH u Prištini, kao i za druge hrvatske državljane u toj zemlji.



Priopćenja