General Šundov u posjetu Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/04/sundov_25042018_v.jpg
Foto: OSRH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, boravi od 24. travnja 2018. u trodnevnom posjetu Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske.



Prvog dana posjeta u srijedu, 25. travnja 2018. hrvatsko izaslanstvo posjetilo je Zapovjedništvo Savezničkog korpusa za brzo djelovanje HQ ARRC (Allied Rapid Reaction Corps) u Innsworthu gdje su se sastali sa zapovjednikom ARRC-a general-pukovnikom Timom Radfordom.
 
U nastavku trodnevnog posjeta planiran je sastanak generala Šundova s načelnikom Obrambenog stožera Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva generalom zbora Stuartom Peachom u Ministarstvu obrane Ujedinjenog Kraljevstva. Na sastanku će biti riječi o bilateralnoj suradnji oružanih snaga dviju zemalja uključujući sudjelovanje na zajedničkim vojnim vježbama SAVA STAR, CROATIAN LION i CROATIAN DAGGER, o zajedničkom angažmanu u NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj, te o sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi kao i iskustvima dviju oružanih snaga u vezi s transformacijom oružanih snaga.
 
U pratnji načelnika Glavnog stožera OSRH su zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice kapetan bojnog broda Damir Dojkić, zamjenik načelnika Uprave za planiranje brigadir Emilio Turina i pročelnik Kabineta načelnika Glavnog stožera brigadir Ivan Turkalj.



Priopćenja