General Lovrić na zasjedanju Vojnog odbora NATO-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lovric_16012013_v.jpg

Na prvom ovogodišnjem zajedanju Vojnog odbora NATO-a, koje se održava u Bruxellesu 16. i 17. siječnja 2013. godine sudjeluje i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić s izaslanstvom Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Vojni odbor raspravljat će o suradnji i aktualnom stanju u zemljama Mediteranskog dijaloga i o stanju u NATO vođenoj operaciji ISAF u Afganistanu kao i o planovima prijenosa odgovornosti za sigurnost u zemlji na afganistanske sigurnosne snage i o potpori sigurnosti Afganistanu poslije 2014. godine.

Također, tijekom zasjedanja govora će biti o vojno-vojnoj suradnji između NATO-a i Rusije, provedbi međunarodnih operacija potpore miru koje predvodi NATO te outvrđivanju dinamike nastavka vojne transformacije NATO-a što uključuje i provedbu projekata Pametne obrane (Smart Defence) i Povezanih snaga (Connected Forces Initiative).

Dvodnevno zasjedanje Vojnog odbora još će jednom potvrditi i osigurati razvoj vojne strukture i vojnih sposobnosti NATO-a u potporu temeljnih zadaća Saveza: kolektivne obrane, sposobnosti upravljanja krizama i razvoja kooperativne sigurnosti na globalnom planu.

Tijekom sudjelovanja u radu Vojnog odbora očekuje se i nekoliko bilateralnih susreta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH sa načelnicima glavnih stožera savezničkih i partnerskih država.

    General Lovrić na zasjedanju Vojnog odbora NATO-a

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/lovri-16012013/lovric_16012013_1.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/lovri-16012013/lovric_16012013_2.jpg


Priopćenja