General Lovrić na sastanku Vojnog odbora NATO-a

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Lovrić sudjeluje u radu Vojnog odbora NATO-a koji 18. i 19. siječnja 2012. godine zasjeda u sjedištu Saveza u Bruxellesu.

Tijekom dvodnevnog zasjedanja Vojni odbor će razmatrati daljnji razvoj NATO-ovih i NATO vođenih operacija, implementaciju nove zapovjedne strukture, koncept zajedničkog razvoja obrambenih sposobnosti (tzv. Smart Defense) i suradnju s partnerima, a u cilju priprema za predstojeći Summit u Chicagu.


Na sastanku Vojnog odbora u različitim će formatima (Mediteranski dijalog, Euroatlantsko partnersko vijeće, Vijeće NATO Rusija), uz načelnike glavnih stožera država članica NATO-a, sudjelovati i načelnici glavnih stožera 39 država partnera kao i zapovjednici strateških savezničkih zapovjedništava za operacije i transformaciju.

Uz načelnika Glavnog stožera OS RH u hrvatskom su izaslanstvu: vojni predstavnik Republike Hrvatske pri NATO i EU general bojnik Mirko Šundov i načelnik Uprave za planiranje Glavnog stožera OS RH kapetan bojnog broda Marileo Staničić.



Priopćenja