Foto izložba "Britanske i hrvatske savezničke snage u službi mira"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/uk_plakat_02_11092009_v.jpg

U organizaciji Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH, u subotu, 12. rujna, u „Fotoklubu Split“ (Marmontova 5, Split), s početkom u 10 sati, bit će otvorena zajednička izložba pod nazivom "Britanske i hrvatske savezničke snage u službi mira". Na 30-tak fotografija,  koje su u vlasništvu dvaju Ministarstava,  prikazano  je sudjelovanje hrvatskih i britanskih pripadnika oružanih snaga u nekoliko međunarodnih operacija i misija, kao što su ISAF - Afganistan, MINURCAT - Čad,  OP TELIC – Irak, i dr.


Na otvorenju izložbe okupljenima će se prigodno obratiti državni tajnik MORH-a Pjer Šimunović i britanski veleposlanik u RH David Blunt, a otvorenju izložbe nazočit će i Predsjednik RH Stjepan Mesić.

Izložba je organizirana u sklopu obilježavanja 65. obljetnice nogometnog susreta između reprezentacija Hajduka i Britanske vojske, 23. rujna 1944. u Bariju u Italiji, a u povodu te obljetnice nogometne snage odmjerit će i vojne reprezentacije hrvatskih i britanskih oružanih snaga, u subotu, 12. rujna na stadionu NK Hajduka na Poljudu u Splitu, s početkom u 18 sati.

Također, u sklopu aktivnosti vezanih za posjet vojne britanske nogometne reprezentacije Oružanim snagama RH, predviđen je i bilateralni susret državnih tajnika hrvatskog i britanskog Ministarstva obrane, Pjera Šimunovića i Billa Rammella.

Pozivamo predstavnike medija da medijski poprate svečanost otvorenja izložbe u subotu, 12. rujna, u Fotoklubu Split, Marmontova 5, u 10 sati, i nogometnu utakmicu hrvatske i britanske vojne reprezentacije u 18 sati na stadionu NK "Hajduka"  na Poljudu.
Osoba za kontakt je načelnica Odjela informiranja SOJI-a, Emina Lišić, mob: 098/233- 480.


Najave