Foto izložba "Britanske i hrvatske savezničke snage u službi mira"

Ministar obrane Davor Božinović nazočit će u četvrtak, 7 travnja 2011., otvorenju foto izložbe „Britanske i hrvatske savezničke snage u službi mira“ u Palači Hercer u Varaždinu s početkom u 12 sati. Riječ je o izložbi koju zajednički organiziraju Ministarstvo obrane i Veleposlanstvo Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH, a izložba na 30-tak fotografija prikazuje sudjelovanje hrvatskih i britanskih pripadnika oružanih snaga u nekoliko međunarodnih operacija i misija, kao što su ISAF - Afganistan, MINURCAT - Čad,  OP TELIC – Irak, i dr.

Autor hrvatskih fotografija je Tomislav Brandt, dugogodišnji djelatnik MORH-a i fotograf Hrvatskih vojnih glasila, na temelju čijih su snimaka iz Afganistana i Čada nastale i dvije fotomonografije. Fotografije pripadnika britanskih oružanih snaga su fotografije u vlasništvu Ministarstva obrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. 

Uz ministra Božinovića otvorenju izložbe nazočit će i britanski veleposlanik u RH David Blunt, kao i predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Izložba se može razgledati do 20. travnja 2011. godine u radno vrijeme Palače Hercer.
Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da poprate svečano otvorenje izložbe i dođu u Palaču Hercer, Franjevački trg 6, Varaždin, u četvrtak, 7. travnja 2011. godine s početkom u 12 sati.




Najave