Film o HKoV-u među tri najbolja na Međunarodnom festivalu vojno-dokumentarnog filma

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/hvg_14112011_c.jpg

Film "Hrvatska kopnena vojska" na ovogodišnjem 22. međunarodnom festivalu vojno-dokumentarnog filma "Eserciti e popoli" održanom od 7. do 13. rujna u talijanskom gradu Braccianu izabran je među tri najbolja filma festivala i nagrađen posebnom nagradom ocjenjivačkog suda – plaketom predsjednika Talijanskog parlamenta. Prema ocjeni ocjenjivačkog suda film Ministarstva obrane RH istaknut je posebno i zbog korištenja poboljšane video tehnike te odlično strukturiranih kadrova kojima je na jedinstven način demonstriran raspon modernih vojnih sposobnosti. Ovo je već treću godinu zaredom da hrvatski vojni film osvaja neku od nagrada festivala, no ove je godine riječ o najvećem uspjehu dosad.

Nagradu je uime Veleposlanstva Republike  Hrvatske u Talijanskoj Republici primila Mirjana Matanić, prvi tajnik veleposlanstva. Na festivalu je sudjelovalo 17 zemalja iz cijelog svijeta, a u konkurenciji je bilo 50-ak filmova vojne tematike nominiranih u jedanaest različitih kategorija.

Nominirani petnaestominutni film o Hrvatskoj kopnenoj vojsci, koji je nastao u Odjelu hrvatskih vojnih glasila Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a, rađen je u prigodi 20. obljetnice OSRH i ujedno njezine najveće grane, Hrvatske kopnene vojske, a prezentira sve njezine specijalnosti i mogućnosti.

Dosad je MORH na spomenutom festivalu osvojio posebnu nagradu u kategoriji povijesti s filmom „Vojno-redarstvena operacija Oluja“ 2009. godine, a godinu prije film „Hrvatske oružane snage“ osvojio je prvu nagradu u kategoriji promidžbe.

VIDEO
{video}hvg_nagrada_2011|640|560{/video}



Priopćenja