Filatelistička izložba u galeriji "Zvonimir"

U četvrtak, 23. travnja, u galeriji „Zvonimir“, Bauerova 33, državni tajnik Pjer Šimunović otvorit će filatelističku izložbu pod nazivom „60 godina NATO-a“, s početkom u 18 sati. Izložbu organizira Atlantsko vijeće Hrvatske i NATO Odjel za javnu diplomaciju, u suradnji s Hrvatskim filatelističkim savezom. Izložba se otvara u prigodi primanja Republike Hrvatske u NATO, a pod pokroviteljstvom ministra obrane Branka Vukelića.

Na izložbi će kroz filatelističke marke biti predstavljena 60-godišnja povijest Sjevernoatlantskog saveza, dok su ostale teme: „Europska Unija“, „Vijeće Europe“, „UN“, „Hrvatski vojnik“, „Bljesak“, „Vojni žigovi“, „Policija u filateliji“, „Glavni gradovi Europe“, „Republika Hrvatska“ i „Euro“. Na šezdesetak vitrina izlaže trinaest autora – članova Hrvatskoga filatelističkog saveza.

Ova se izložba skladno nadovezuje na prethodne dvije održane u galeriji Zvonimir u mjesecu travnju, “Hrvatski vojnik u Afganistanu - Mirovna misija ISAF“, te netom završene „Kanada u Afganistanu“ i „Ostavljena“.

Izložba je otvorena za javnost do 30. travnja, a može se razgledati u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.



Najave