Čestitke povodom 21. obljetnice HRM-a

Čestitka Ministra obrane povodoma 21. obljetnice osnutka i Dana Hrvatske ratne mornarice

Poštovani mornari, časnici i admirali, državni službenici i namještenici,

Čestitam vam 18. rujna, Dan Hrvatske ratne mornarice.

Vaš domoljubni, ratnički i pomorski duh, baštinjen na hrvatskoj pomorskoj tradiciji, donio je pobjedničku prevagu na Jadranu tijekom Domovinskog rata. Prevagu koja je imala veliki utjecaj na konačnu pobjedu i oslobođenje Domovine. Ovom prilikom, posebno zahvaljujem i sjećam se onih pripadnika HRM-a koji su u pobjedu utkali svoje živote.

Pripadnici HRM-a su našem moru donijeli mir i sigurnost, koje imamo danas i želimo imati zauvijek. No, na vama je i danas velika odgovornost za integritet i suverenitet Republike Hrvatske, za njezine interese na Jadranskom moru, otocima i priobalju.

Siguran sam da ćete izvršavanju zadaća i nadalje pristupati domoljubno, profesionalno, stručno i motivirano. U tome ćete uvijek imati podršku Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Želim vam dobro i mirno more,

 

Ministar obrane

Ante Kotromanović



Čestitka Načelnika GS OSRH povodoma 21. obljetnice osnutka i Dana Hrvatske ratne mornarice



Poštovani mornari, vojnici, dočasnici, časnici, admirali, kadeti, službenici i namještenici – pripadnici Hrvatske ratne mornarice, čestitam vam

21. OBLJETNICU OSNUTKA I DAN  HRVATSKE RATNE MORNARICE !

Baštineći tradiciju hrvatskih mornara iz prošlih stoljeća, pripadnici Hrvatske ratne mornarice su i tijekom Domovinskog rata iskazali najviši stupanj pomorske vještine, borbene osposobljenosti i uvježbanosti, što je odigralo presudnu ulogu u zaštiti Jadranskoga mora, otoka i priobalja. Svojim borbenim djelovanjem pripadnici HRM-a zaštitili su morsku granicu, a ujedno pružili značajnu potporu kopnenim snagama u konačnom oslobađanju okupiranih južnih područja Republike Hrvatske. Danas, nakon turbulentnog perioda Domovinskog rata, Hrvatska ratna mornarica, kao i cjelokupne Oružane snage, suočava se s novim izazovima.

Poštovani pripadnici Hrvatske ratne mornarice,

Pred svima nama, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, svakim su danom sve složenije i zahtjevnije zadaće. Ulazak Republike Hrvatske u NATO a uskoro i u Europsku uniju, pred Oružane snage i pred Hrvatsku ratnu mornaricu postavljaju nove zadaće i nove izazove. Uvjeren sam da ćete vi hrvatski mornari i nadalje svojim znanjem, vještinama, visokom profesionalnošću i  predanošću vojnom pozivu doprinositi ugledu Oružanih snaga i naše Mornarice. Hrvatska ratna mornarica simbolizira našu snagu i sposobnost zaštite našeg Jadrana, očuvanje hrvatskih interesa na moru te uspješno sudjelovanje u međunarodnim operacijama  i vježbama sa savezničkim i partnerskim zemljama. Zajedničkim naporima te predanim radom možemo izvršiti sve zadaće koje naša  Domovina stavlja pred nas.

Svima vama koji čuvate naš Jadran, naše otoke i priobalje čestitam 21. obljetnicu osnutka i 21 godinu samoprijegornog rada. Želim vam još mnogo uspjeha u profesionalnom pozivu i osobnom životu.

Neka vam je mirno more!


NAČELNIK GS OS RH

general pukovnik

Drago Lovrić



Priopćenja