Državni tajnik Jakop na obilježavanju Dana Grada Novog Marofa

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/06/novi_marof_osrh_01.jpg
Foto: Grad Novi Marof
U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića državni tajnik Zdravko Jakop sudjeluje u petak, 8. lipnja 2018. na obilježavanja Dana Grada Novog Marofa.

Višednevno obilježavanje održava se pod nazivom "Antunovo v Marofu", a tim se povodom održava Sajam sigurnosti i prevencije, kao i Svečana sjednica Gradskog vijeća Novog Marofa.

Foto: Grad Novi Marof

U prigodnom obraćanju državni tajnik Jakop istaknuo je ulogu i zasluge ljudi iz toga kraja "koji su u najtežem vremenu za našu mladu domovinu bili spremni žrtvovati svoje živote".

"Iz mirnih krajeva koji nisu bili izravno zahvaćeni ratom hrabri sinovi, naši suborci, odlazili su u ratom zahvaćena područja, svjesni da se Hrvatska brani i u Vukovaru i Dubrovniku. Ponosan sam što sam bio jedan od njih i što smo bili prvi kad je trebalo", kazao je Jakop, dodavši: "Ovim povodom i s ovog mjesta poručujem kako će Ministarstvo obrane RH nastaviti promicati vrijednosti Domovinskog rata i uvijek biti uz svoj narod. To je naša dužnost, ali i naš trajni zalog – zbog očuvanja naše prošlosti i za našu bolju budućnost."

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač kazao je kako je zadovoljan što je veliki broj mladih posjetio sajam i dodao: "Sigurnost je danas u Novom Marofu na najvišem mogućem nivou, sve vrvi od policije, specijalne policije, vojske. Danas pokazujemo prevenciju na djelu!".

U sklopu Sajma sigurnosti i prevencije, koji se održava u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, organizirane su interaktivne radionice te je izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koju koriste pripadnici Hrvatske kopnene vojske. Također, Satnija za obuku vodiča i službenih pasa "Satnik Krešimir Ivošević" izvela je prikaz vježbi koje su izazvale poseban interes okupljenih.

Postavljen je i promidžbeni štand Ministarstva obrane RH za privlačenje osoblja, na kojem se promovira vojni poziv, a zainteresiranima je posebno važna informacija o skorašnjem vraćanju u funkciju vojarne u Varaždinu.

Na 1. Sajmu sigurnosti i prevencije postavljeni su informativni punktovi, organiziraju seradionice te predstavljaju tehnike kojom raspolaže PU varaždinska te izvode pokazne vježbe samoobrane.

Foto: Grad Novi Marof

Priopćenja