Demanti

Temeljem napisa u dnevnim novinama od 11. siječnja 2007. o navodnom izbjegavanju mobilizacijskog poziva kandidata za ministra obrane RH gospodina Branka Vukelića početkom 90-tih, a radi istinitog informiranja javnosti Služba za odnose s javnošću i informiranje daje sljedeće priopćenje:


Gospodin Branko Vukelić je 1991.g obnašao dužnost predsjednika Kriznog štaba za Mjesni odbor Cerovac Vukmanićki te je evidentiran u Uredu za obranu Karlovac.
Obnašajući istovremeno i dužnost šefa INA-ine ispostave Karlovac, koja je odlukom Gradskog vijeća skupštine općine Karlovac od 12. rujna 1991. određena kao poduzeće od posebnog značaja za općinu Karlovac, gospodin Vukelić je bio na radnoj obvezi. Također je u Mjesnom odboru Cerovac Vukmanićki bio i pripadnik Narodne zaštite.

Iz navedenog je vidljivo da informacija o nesudjelovanju Branka Vukelića u Domovinskom ratu tj. o «izbjegavanju mobilizacije» nije točna te da se gospodin Vukelić stavio na raspolaganje za obranu domovine. Također je netočan podatak o završenoj školi rezervnih oficira bivše JNA u Pančevu.

Redovan vojni rok Branko Vukelić odslužio je u Zemunu od 05. travnja 1982. do 18. ožujka 1983.


Priopćenja