Reagiranje MORH-a na članak objavljen u Jutarnjem listu

Vezano uz današnji članak objavljen u Jutarnjem listu pod naslovom "Zbog istraga koje provode Vukelić im je smanjio plaće" Ministarstvo obrane očituje se kako slijedi:

Potpuna je laž da je smanjenje primanja djelatnicima Vojno sigurnosno-obavještajne agencije osveta ministra obrane zbog postupaka agencije. Istina je da je ministar obrane Branko Vukelić provodio i provodi antikorupcijske mjere Vlade RH te je upravo ministar Vukelić još ranije zatražio od nadležnih tijela u sustavu određena postupanja temeljem saznanja o mogućim nepravilnostima u obrambenom sustavu.

Odlukom Vlade smanjeni su dodaci na plaće te su iste usklađene temeljem važećih propisa i upravo na taj način ukinut je neravnopravni položaj u koji su stavljene djelatne vojne osobe u ostalom dijelu obrambenog sustava. Navedena odluka na godišnjoj razini predstavlja uštede od približno pet milijuna kuna. Ministarstvo obrane također želi posebno istaknuti kako je navedena Odluka donesena po propisanoj proceduri i u skladu sa zakonom.

Plasiranje neistinitih podataka u medije očito je učinjeno od strane osoba koje žele biti i ostati "privilegirana kasta" i na koje se, vjerojatno prema njihovom tumačenju, ne bi trebale odnositi nikakve uštede i primjene antirecesijskih mjera.



Priopćenja