Dan za medije međunarodne vojne vježbe "IMMEDIATE RESPONSE 16"

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_ir_2016_v.jpg

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju u utorak, 20. rujna 2016. godine, održat će se Dan za medije međunarodne vojne vježbe "IMMEDIATE RESPONSE 16".

Vježba "IMMEDIATE RESPONSE 16" je multinacionalna godišnja vojna vježba koja se od 9. do 23. rujna 2016. godine istovremeno provodi na području Republike Hrvatske i Republike Slovenije. Vježba se provodi s ciljem izgradnje povjerenja i promicanja regionalne sigurnosti i stabilnosti, jačanja partnerskih sposobnosti i unaprjeđenja interoperabilnosti sudjelovanjem zemalja članica NATO saveza i Partnerstva za mir. Na vježbi sudjeluju pripadnici oružanih snaga deset zemalja (Hrvatska, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo, Mađarska, Makedonija i Velika Britanija), a planira ju i vodi Zapovjedništvo američkih snaga za Europu (EUCOM).

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u utorak, 20. rujna 2016.  na glavni ulaz vojnog poligona "Eugen Kvaternik" Slunj, najkasnije do 8,30 sati, gdje će ostaviti svoja vozila i organiziranim prijevozom biti prevezeni na lokaciju gdje se provodi vježba.

Također, molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na info.osrh@morh.hr, danas, 19. rujna 2015., najkasnije do 20,00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, status (novinar, fotograf, snimatelj), naziv medija, broj novinarske iskaznice i broj mobitela.

Osoba za kontakt je satnik Igor Matijašić, 092 130 6986.



Najave