Čestitka načelnika GS OSRH pripadnicima Hrvatske vojske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/05/obiljezavanje_28_obljetnice_hv_27052019_29.jpg
Foto: MORH / J. Kopi

Povodom obilježavanja 28. obljetnice OS RH, Dana Hrvatske vojske i Dana HKoV-a, general Šundov uputio čestitku pripadnicima OS RH

Poštovani pripadnici Hrvatske vojske,

čestitam vam
 
28. OBLJETNICU OSNIVANJA  HRVATSKE VOJSKE I DAN HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

28. svibnja 1991. jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada smo pod vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana ustrojili našu pobjedničku  Hrvatsku vojsku.

Put pobjednika nije bio ni jednostavan ni lak. Na njemu su nažalost ostali mnogi hrabri hrvatski sinovi i kćeri. Ne dočekavši svitanje slobode dali su živote kao zalog miru koji mi danas uživamo. Stoga klanjamo se žrtvi hrvatskih branitelja i njihovih obitelj kao i žrtvi svih invalida i stradalnika Domovinskog rata.

Od osnutka 1991. godine Hrvatska vojska je svojim obrambenim i oslobodilačkim akcijama i operacijama okrunila višestoljetnu borbu za nacionalnu slobodu i državnu neovisnost, a sebe profilirala kao vojsku pobjednika. Ta činjenica  ispunjava nas ponosom, ali ujedno nas i obvezuje na ustrajnost u izgradnji sposobnosti i osposobljavanju Hrvatske vojske koja je spremna odgovoriti na sve sigurnosne izazove u budućnosti.

Vjerujem da imamo za to snage, odlučnosti i znanja i da ćemo u duhu zajedništva koje nas je krasilo devedesetih i u toj zadaći biti uspješni, kao što smo bili u svim dosadašnjim, od ratnih, preko potpore civilnim institucijama i građanima do sudjelovanja u operacijama, misijama i aktivnostima potpore miru diljem svijeta.  

Poštovani pripadnici Hrvatske vojske u zemlji i inozemstvu, s osobitim ponosom čestitam vam 28. obljetnicu osnutka Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske.

 

NAČELNIK GS OS RH


general zbora


Mirko Šundov



Priopćenja