Čestitka načelnika Glavnog stožera za 25. obljetnicu VRO Bljesak

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/12/oznaka_gs_osrh-870x600.jpg

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj uputio je čestitku povodom 25. obljetnice vojno-redarstvene obljetnice Bljesak

“Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici OS RH u mirovnim misijama, operacijama, i aktivnostima, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske, čestitam vam 25. obljetnicu VRO Bljesak.

Ovih dana, u kojima se prisjećamo 1. svibnja 1995. godine kada su u ranim jutarnjim satima Hrvatska vojska i Specijalna policija RH krenule u oslobađanje zapadne Slavonije, naše misli i zahvalnost okrenute su prema svim onim hrabrim hrvatskim vojnicima koji su svoje živote i zdravlje utkali u slobodu i samostalnost Republike Hrvatske i postali uzor svim pripadnicima Oružanih snaga RH.

Vojno–redarstvenom operacijom Bljesak, hrvatske snage oslobodile su dotad okupirani zapadnoslavonski teritorij za samo četiri dana. Jakim udarima naših snaga presječeno je okupirano područje i slomljen otpor neprijateljskih snaga te je uspostavljen nadzor nad autocestom prema istočnoj Slavoniji. Operacijom Bljesak Hrvatska vojska pokazala je visoku razinu koordinacije i spremnosti za izvršenje najzahtjevnijih napadnih djelovanja koji su kulminirali operacijom Oluja i konačnim oslobađanjem okupiranih područja naše Domovine.

Neka nam VRO Bljesak, koja je ostvarila iznimne ciljeve, bude inspiracija i danas u prihvaćanju i svladavanju novih izazova u daljnjoj izgradnji boljeg i sigurnijeg društva.

Svim pripadnicima Hrvatske vojske u domovini i u misijama, operacijama i aktivnostima potpore miru diljem svijeta upućujem iskrene čestitke te vama i vašim obiteljima želim obilje zdravlja, zadovoljstva i svako dobro.”

Objava Čestitka načelnika Glavnog stožera za 25. obljetnicu VRO Bljesak pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja