Čestitka ministra obrane srebrnoj Snježani Pejčić

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/s_pejcic_v-1.jpg

Ministar obrane Ante Kotromanović uputio je u subotu, 27. srpnja 2013. čestitku Snježani Pejčić pripadnici Oružanih snaga RH i hrvatskoj reprezentativki na osvojenom srebrnom odličju što je jučer osvojila na 34. europskom prvenstvu u streljaštvu (EPSO), koje se od 22. srpnja do 3. kolovoza 2013. godine održava u Osijeku.

"Poštovana  Snježana, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i svoje osobno, čestitam ti na još jednom velikom uspjehu - osvojenom srebrnom odličju sa europskog prvenstva koje se održava u našem Osijeku. Ponosni smo što si pripadnica velike obitelji Oružanih snaga RH, te ćeš svoju profesionalnost, specifično znanje i vještinu prenositi novim naraštajima Oružanih snaga RH“, stoji u čestitci ministra obrane Kotromanovića.“

Snježana Pejčić pripadnica je Oružanih snaga RH od lipnja 2011. kada je postala djelatna vojna osoba temeljem Sporazuma o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, potpisanog u listopadu 2010. godine između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Hrvatska streljačica Snježana Pejčić osvojila je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u streljaštvu u Osijeku u disciplini MK trostav 50 metara U finale se plasirala s najboljim rezultatom kvalifikacija od 585 pogodaka i stigla do srebra s rezultatom od 453.9 krugova.
Na Olimpijskim igrama u Pekingu u disciplini zračna puška deset metara Snježana Pejčić osvojila je brončano odličje. To je bila prva hrvatska medalja na OI u Pekingu, pa je Snježana ušla u povijest i kao prva hrvatska sportašica koja je osvojila odličje na Ljetnim Olimpijskim igrama. Streljaštvom se bavi od svoje 15. godine i članica je kluba Lokomotiva u Rijeci.



Priopćenja