Čestitka ministra Krstičevića sportašima - pričuvnicima HV-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/12/default-570x300-morh.jpg
Ministarstvo obrane Republike Hrvatske | MORH

U ime pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane, ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je čestitku ugovornim pričuvnicima i ročnicima Hrvatske vojske na ostvarenim rezultatima tijekom veljače 2019. godine.



U ime pripadnika Hrvatske vojske i djelatnika Ministarstva obrane, potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je čestitku ugovornim pričuvnicima i ročnicima Hrvatske vojske na ostvarenim rezultatima tijekom veljače 2019. godine.

Na međunarodnom UWW turniru za seniore Grand prix – Zagreb Open 2019., hrvač Božo Starčević osvojio turnir peti put zaredom u kategoriji do 77 kg, a ročnik Hrvatske vojske Ivan Lizatović osvojio je broncu.

Zlatko Kumrić postao je prvak Hrvatske u kategoriji do 100 kg na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u judu održanom u Zagrebu, Dominik Družeta u kategoriji do 81 kg, a Brigita Ljuba osvojila je zlato u kategoriji do 78 kg.

Na pojedinačnom seniorskom Prvenstvu Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za 2019. održanom u Zagrebu, Dominik Etlinger postao je državni prvak u kategoriji do 77 kg, a Antonio Kamenjašević, ujedno prvak Hrvatske u kategoriji do 77 kg U23, osvojio je drugo mjesto, dok su potencijalni budući ugovorni pričuvnici Ivan Lizatović i Ivan Huklek osvojili prva mjesta u kategorijama do 63 i do 87 kg.

Na prvoj regati Svjetskog kupa u Miamiju Šime Fantela s bratom Mihovilom osvojio je brončanu medalju.

Ugovorna pričuvnica Matea Jelić i ročnica Iva Radoš osvojile su brončane medalje u kategorijama do 67 i do 73 kg na Turkish Open-u u taekwondo-u 2019. održanom u Antalyi, a ročnik Lovre Brečić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 63 kg.

Ugovornim pričuvnicima Hrvatske vojske Matei Jelić i Šimi Fantela, na ceremoniji održanoj u Splitu, dodijeljene su prestižne nagrade „Sportsko ime Dalmacije" za 2018. godinu.

"Poštovani vrhunski sportaši- ugovorni pričuvnici i ročnici Hrvatske vojske, u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime, čestitam vam na velikim uspjesima koje nižete, svatko u svom sportu, predstavljajući Republiku Hrvatsku u najboljem svijetlu.

Ponosan sam što ste dio Hrvatske vojske i želim vam puno uspjeha na budućim natjecanjima", stoji u čestitci ministra obrane.



Priopćenja