Čestitka ministra Kotromanovića braći Žugaj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/24062013_zugaj_v-1.jpg

Ministar obrane Ante Kotromanović uputio je danas, u ponedjeljak 24. lipnja 2013. čestitku pripadnicima Oružanih snaga RH Nenadu Žugaju na osvojenoj brončanoj i Nevenu Žugaju na osvojenoj srebrenoj medalji na Mediteranskim igrama koje se od 20. do 30. lipnja 2013. godine održavaju u turskom gradu Mersinu.

"Poštovani Nenade i Nevene, sve su nas zajedno obradovale vijesti s Mediteranskih igara na kojima ste, kao i mnogo puta do sada, ostvarili zapažene rezultate, okitivši se s brončanom i srebrenom medaljom. U ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, kojih ste dio, primite najiskrenije čestitke. Vjerujem da ćete svojim djelovanjem i svojim rezultatima u nama i dalje izazivati ponos, doprinoseći na svoj, sportski način, ugledu domovine“, stoji u čestitci ministra obrane Kotromanovića.

Braća Žugaj pripadnici su Oružanih snaga RH od 2008. godine, višestruki prvaci Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Nenad je i vlasnik brončane medalje sa Svjetskog vojnog prvenstva (2008.), zlatne medalje s Mediteranskih igara (2009.) te brončane medalje sa Svjetskog seniorskog prvenstva (2010.).

Neven je osvajač prve hrvatske medalje nakon osamostaljenja. Okitio se brončanom medaljom na prvenstvu Europe (2005.) te je jedini hrvatski hrvač s naslovom svjetskog vojnog prvaka (2008.).



Priopćenja