Čestitka ministra Buljevića srebrnom Damiru Martinu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/Damir_Martin_13082016_v.jpg
Foto: Hrvatski olimpijski odbor

Ministar obrane RH Josip Buljević uputio je danas, 13. kolovoza 2016. čestitku ugovornom pričuvniku Oružanih snaga RH,  veslaču Damiru Martinu na osvojenoj srebrnoj medalji na 31. Olimpijskim igrama, koje se od 5. do 21. kolovoza 2016. održavaju u Rio de Janeiru, Brazil.

"Poštovani Damire, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i svoje osobno, čestitam ti na još jednom veličanstvenom rezultatu - osvojenoj srebrnoj medalji na Olimpijskim igrama. Ovaj je rezultat kruna tvoje dosadašnje sportske karijere s obzirom da si njime zaokružio impresivan niz osvajanja medalja na svjetskim i europskim prvenstvima. Ponosni smo da si pripadnik velike obitelji Oružanih snaga RH te da svojim predanim radom, profesionalnošću i požrtvovnošću ostvaruješ ovakve zavidne uspjehe“, stoji u čestitci ministra obrane Buljevića.

Damir Martin je pripadnik Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada je, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postao djelatna vojna osoba.

4. ožujka 2015., potpisan je novi Sporazum o suradnji, unapređenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj kojim su vrhunski sportaši uvedeni u ugovornu pričuvu OS RH.



Priopćenja