Čestitka ministra Banožića povodom prisege 20. naraštaja kadetkinja i kadeta Hrvatske vojske

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/09/2022-09-24-oznaka-kadet.jpg

Ministar Banožić čestitao je kadetkinjama i kadetima Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" na položenoj svečanoj prisezi Domovini

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku 20. naraštaju kadetkinja i kadeta Hrvatske vojske koji su u subotu 24. rujna 2022. godine položili svečanu prisegu Domovini.

Prisegnulo je ukupno 77 kadetkinja i kadeta 20. naraštaja kadeta HVU “Dr. Franjo Tuđman”, polaznika programa Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojno pomorstvo i studija Aeronautika.

“Drage kadetkinje i kadeti,

krenuli ste novim životnim putem, odlučili ste se na častan poziv služenja Domovini i narodu, od vas očekujem da budete na ponos Hrvatskoj.

Usvajanje novih znanja i vještina važan je faktor uspjeha Hrvatske vojske. Zato učite, budite uporni, profesionalni i dosljedni.

Čestitam vam na pridruživanju velikoj obitelji Hrvatske vojske. I zahvaljujem vašim obiteljima koje su vam ugradile moralne vrijednosti, ljubav prema Domovini.

Neka vam na životnom putu budu uzor i hrvatski branitelji, jer upravo su oni temelj samostalne i suverene Hrvatske.

Ustrajte u vašem profesionalnom životu i radu za dobrobit Republike Hrvatske i svih njezinih građana.”

Objava Čestitka ministra Banožića povodom prisege 20. naraštaja kadetkinja i kadeta Hrvatske vojske pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja