Čestitka ministra Banožića novim pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/06/psx_20220620_123515-1024x717.jpg
Foto: MORH / T. Brandt

Ministar Banožić uputio čestitku novoj pilotkinji i šestorici pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na uručenom letačkom znaku

Ministar obrane Mario Banožić uputio je u ponedjeljak 20. lipnja 2022. godine čestitku novoj pilotkinji i pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

„Čestitam novoj pilotkinji i šestorici pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na uručenom letačkom znaku.

Pretvorili ste svoje mladenačke snove u stvarnost. Pokazali ste upornost, motiviranost i fokusiranost u svladavanju zahtjevnih znanja i vještina pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Nakon dugogodišnjih neulaganja i upitne budućnosti borbene komponente HRZ-a, nabavljamo nove višenamjenske borbene avione Rafale. Jedan je to od koraka zamjene stare istočne tehnike onom novijom, modernijom, zapadnom.

Vaše kolege već lete helikopterima Kiowa Warrior i Black Hawk. Uz višenamjenske borbene avione Rafale to je smjer u kojem ova Vlada razvija i dalje će razvijati HRZ.

I vas mlade pilotkinje i pilote čekaju novi moderni helikopteri i avioni Rafale.

Vjerujem kako će i u budućim vremenima, u letenju na suvremenim zapadnim avionima i helikopterima, samo nebo biti granica vaših sposobnosti!

Hvala vam na trudu koji ste uložili da bi došli do ovoga trenutka, hvala vašim nastavnicima, instruktorima i svima koji su vas podržavali.

Vi ste jamstvo budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva!

Budite uvijek Domovini vjerni!“

Objava Čestitka ministra Banožića novim pilotima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja