Čestitka ministra Banožića 35. naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2022/09/dragovoljni-rocnici-oznaka-1024x683.jpg
Foto: Arhiva MORH/ M. Čobanović

Hvala vam što ste prihvatili izazov i stupili u redove pobjednika, one koji s ponosom čuvaju vrijednosti Domovinskog rata, na kojima počiva hrvatska sloboda, poručio je Banožić ročnicima

U vojarni “123. brigade HV-a” u Požegi u srijedu 14. rujna 2022. godine prisegnuo je 35. naraštaj ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Na današnjoj prisezi svečanu prisegu dalo je 96 ročnica i ročnika.

Ministar obrane Mario Banožić ročnicima je uputio čestitku:

“Ponosan sam na hrvatsku mladost koja je danas simbolično započela svoj vojnički put u Hrvatskoj vojsci u vojarni 123. brigade HV u Požegi.

Vjerujem kako će uz pomoć iskusnih instruktora Središta za obuku pješaštva i oklopništva u Požegi dobiti potvrdu da je njihov odabir ispravna, domoljubna odluka i da prihvaćaju časni poziv hrvatske vojnikinje i vojnika!

Poštovane ročnice i ročnici, hvala vam što ste prihvatili izazov, što ste stupili u redove pobjednika – one koji s ponosom čuvaju vrijednosti Domovinskog rata, na kojima počiva hrvatska sloboda!

Prisega obvezuje, ali uvjeren sam kako ste, pristupanjem u redove Hrvatske vojske pokazali i odlučnost i fokusiranost na izgradnju sebe kao ponosne pripadnice i pripadnika Oružanih snaga!

Od danas i vi pridonosite snazi jedine i vječne domovine Hrvatske!”

Objava Čestitka ministra Banožića 35. naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja