Čestitka Banožića povodom 14. obljetnice Gardijske mehanizirane brigade

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2021/04/2021-03-31-gombr-3-1024x683.jpg
Čestitka Banožića povodom 14. obljetnice Gardijske mehanizirane brigade | Foto: MNORH / T. Brandt

Pokazali ste da ste časni nasljednici pobjedničke tradicije i da vjerno slijedite primjer naših branitelja, istaknuo je ministar obrane

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić uputio je u četvrtak, 1. travnja 2021. godine čestitku povodom 14. obljetnice ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade.

Čestitka ministra obrane:

Dragi pripadnici Gardijske mehanizirane brigade,
s posebnim poštovanjem i ponosom čestitam vam 14. obljetnicu ustrojavanja brigade. Gardijska mehanizirana brigada nastala je na temeljima koje su tijekom Domovinskog rata svojom hrabrošću i nesebičnom žrtvom postavile legendarne gardijske brigade koje su bile dio ključne udarne snage u pobjedničkim operacijama, štit i ponos u obrani Domovine od velikosrpske agresije. Spomen na njihove uspjehe i povijesne pobjede čuvate upravo vi, u čijem sastavu se nalaze bojne koje nose imena Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova.

Svojim dosadašnjim pristupom i radom u okviru dodijeljenih vam zadaća, pokazali ste da ste časni nasljednici pobjedničke tradicije i da vjerno slijedite primjer naših branitelja, koji su nam svima pokazali kako se i s kolikom ljubavlju brani i čuva Domovina. Našim poginulim braniteljima pripadnicima legendarnih brigada vječna hvala i slava jer njima dugujemo najviše.

Želim vam mnogo uspjeha u radu i provedbi vaših zadaća zaštite suvereniteta i cjelovitosti Republike Hrvatske, u razvoju i održavanju sposobnosti za sudjelovanje u međunarodnim vojnim operacijama kao i spremnosti i sudjelovanju u pružanju pomoći civilnim institucijama kojih je nažalost u proteklom razdoblju bilo podosta, od poplava i požara do razornih potresa i pandemije koronavirusa. Uvjeren sam kako ćemo, upravo vođeni primjerom naših branitelja, uspješno odgovoriti na sve izazove koji budu pred nama.

Objava Čestitka Banožića povodom 14. obljetnice Gardijske mehanizirane brigade pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja