Brigadir Željko Šikić – novi zapovjednik ZOD-a

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/ZOD_11082016_v.jpg
FOTO: S. Prouči/ZOD "F.K.F."

U Zapovjedništva za obuku i doktrinu Hrvatske kopnene vojske „Fran Krsto Frankopan“ (ZOD) u Osijeku, u četvrtak 11. kolovoza 2016., izvršena je primopredaja dužnosti, između dosadašnjeg zapovjednika brigadnog generala Blaža Beretina i novoimenovanog, brigadira Željka Šikića, u nazočnosti zapovjednika Hrvatske kopnene vojske general-pukovnika Mate Ostovića i njegovog zamjenika brigadnog generala Siniše Jurkovića. 

Brigadir Željko Šikić, pripadnik je Oružanih snaga RH od 1991. godine, gdje je obnašao niz zapovjednih i stožernih dužnosti, a za svoj rad i doprinos u izgradnji i razvoju OS RH višestruko je odlikovan, pohvaljivan i nagrađivan. 

U svom obraćanju, brigadir Šikić zahvalio je na ukazanom povjerenju i časti nadređenima, ali i svojim prethodnicima i djelatnicima koji su ustrojavali i izgrađivali Zapovjedništvo za obuku i doktrinu od osnutka do danas. Ukazao je na obvezu stalne i sustavne izobrazbe i usvajanja novih znanja i vještina svih pripadnika ZOD-a, kako bi mogli spremno odgovoriti svim postavljenim zahtjevima, te sve pozvao na dalji angažman i suradnju u realizaciji projekata važnih za unapređivanje obuke postrojbi Hrvatske kopnene vojske. 

Dosadašnji zapovjednik, brigadni general Blaž Beretin obnašao je dužnost zapovjednika ZOD-a četiri godine, a svoju vojnu karijeru nastavlja na dužnosti zamjenika Glavnog inspektora Obrane. Iza sebe ostavlja postrojbu koja je nositelj obuke i generator doktrinarnih dokumenata u postrojbama Hrvatske kopnene vojske. Opraštajući se od nazočnih pripadnika zapovjedništva i postrojbi ZOD-a, general Beretin svima se zahvalio na suradnji i doprinosu u razvoju ove važne vojne ustanove, a novom zapovjedniku poželio uspjeh u daljem radu. 

 

 

 

 

    Primopredaja dužnosti zapovjednika ZOD-a

    FOTO: S. Prouči/ZOD "F.K.F."

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/primopredaja-duznosti-zapovjednika-zod-a/zod_11082016-2.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/primopredaja-duznosti-zapovjednika-zod-a/zod_11082016-3.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/primopredaja-duznosti-zapovjednika-zod-a/zod_11082016-4.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/primopredaja-duznosti-zapovjednika-zod-a/zod_11082016-5.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/primopredaja-duznosti-zapovjednika-zod-a/zod_11082016-6.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/primopredaja-duznosti-zapovjednika-zod-a/zod_11082016-1.jpg


Priopćenja