Božićne i novogodišnje čestitke ministra Anušića i admirala Hranja

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2023/12/2023-12-22-bozicna-cestitka-morh-1024x682.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera OSRH uputili su božićne i novogodišnje čestitke

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj uputili su povodom nadolazećih blagdana, u petak 22. prosinca 2023. godine božićne i novogodišnje čestitke.

Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića

“Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske,

Poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane,

Poštovani hrvatski branitelji i članovi obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja,

Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić i neka vam Kristovo rođenje donese obilje mira, ljubavi i radosti u godini koja dolazi.

Ovo predblagdansko vrijeme poziva nas da se osvrnemo na godinu koja je na izmaku, da podvučemo crtu i vidimo rezultate našeg rada.

Ovo je i prilika da uvidimo koliko smo toga dobroga napravili i priznamo si na kojim područjima iduće godine možemo dati još više.

Hrvatska vojska može biti ponosna na svoja postignuća jer iza sebe ostavlja godinu koja će po mnogo čemu ostati za pamćenje.

Upravo zahvaljujući vama, vašem trudu i predanom radu uspješno se privode kraju neki od najvećih projekta opremanja i modernizacije od vremena Domovinskog rata, zahvaljujući kojima Hrvatska vojska nastavlja biti jamac sigurne budućnosti naše zemlje.

Zato vam želim zahvaliti na svakoj sekundi uloženoj u ostvarivanje zajedničkih ciljeva kojima jačamo naše obrambene sposobnosti.

Hvala vam na doprinosu u izgradnji još modernije i snažnije Hrvatske vojske.

Svojim predanim radom nebrojeno puta ste dokazali da sva infrastruktura, tehnika i oprema ne znače ništa ako uz njih ne stoji čovjek – vojnik, dočasnik i časnik!

Bez vas, poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, ništa od toga ne bi imalo vrijednost. Vi ste ključna karika koja sve spaja i povezuje.

Zato ćemo i iduće godine nastaviti trend ulaganja u ljude, u poboljšanje vašeg standarda, vaših materijalnih prava i radnih uvjeta kako bi Hrvatska vojska i dalje bila obitelj zadovoljnih i sretnih vojnika, dočasnika i časnika koji dostojno prenose tradiciju pobjednika, hrabrih hrvatskih branitelja.

Božić je blagdan obitelji, stoga je ovo prilika posebno zahvaliti i vašim obiteljima i bližnjima na potpori koju vam pružaju kako biste svoje poslove obavljali na najbolji mogući način.

Neka blagdan Isusova rođenja u vaše domove donese radost, razumijevanje i mir.

Posebnu čestitku upućujem i obiteljima poginulih, preminulih i nestalih hrvatskih branitelja koji su u temelje Hrvatske države i Hrvatske vojske utkali svoje snove i svoje živote.

Vjerujem da će Božićna poruka zajedništva, mira i davanja doprijeti do svih nas i da će nas motivirati na još ustrajnije davanje, solidarnost i okrenutost dobru u svemu što radimo i što jesmo.

Sretan vam i blagoslovljen Božić i sretna i uspješna nova 2024. godina!”

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić

 

Čestitka načelnika Glavnog stožera OSRH admirala Roberta Hranja

“Na kraju ove 2023. godine i u dane kada se pripremamo za Božić, blagdansko ozračje ispunjava nas nadom i daje nam snagu da nastavimo čuvati mir i jačati zajedništvo i povjerenje.

Optimizam, humanost, solidarnost, domoljublje, hrabrost i ljubav prema bližnjem su vrijednosti po kojima se prepoznaju hrvatski vojnici, u Domovini i diljem svijeta. Neka nas one vode i u novoj godini.

S toplinom se prisjećamo svih onih koji više nisu s nama i onih koji su svoje živote darovali za mir i slobodu Lijepe Naše i bolji život svih građana Republike Hrvatske.

U proteklom razdoblju, kao i uvijek dosad, hrvatske vojnikinje i vojnici, dokazali su kako znaju odgovoriti svim izazovima našeg vojničkog poziva, ulažući u svaku zadaću trud, znanje i iskustvo.

Naše misli su posebno upućene vama koji ste odvojeni od svojih obitelji i izvan domovine časno služite u zadaćama očuvanja međunarodnog pravnog poretka i obrane mira.

Snažna poruka Božića neka bude poticaj svima nama da pronađemo motivaciju te predanim radom ustrajemo u očuvanju mira i izgradnji bolje budućnosti z asve nas. Vjerujem da je zajedništvo naša najveća snaga I da ćemo u tom duhu nastaviti jačati i razvijati naše Oružane snage.

Vama i vašim obiteljima želim sretan i radostan Božić te obilje radosti, zdravlja I uspjeha u 2024. godini!”

načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj

Objava Božićne i novogodišnje čestitke ministra Anušića i admirala Hranja pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja