Božićne i novogodišnje čestitke

Čestitka Predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika pripadnicima OS RH u mirovnim misijama

U ozračju božićnih i novogodišnjih blagdana svim pripadnicama i pripadnicima naših Oružanih snaga, a na poseban način vama koji ste angažirani u međunarodnim mirovnim operacijama i misijama i koji ste tisućama kilometara udaljeni od svojih obitelji, čestitam Božić i želim sretnu i mirnu godinu koja je pred nama.

Dužnosti i zadaće naših vojnika izuzetno su zahtjevne i odgovorne te podrazumijevaju svakodnevno sučeljavanje s novim izazovima. Iz tog razloga se od vojnika traži visoka razina znanja, obučenosti te profesionalnog pristupa.

Do sada je više od šest tisuća pripadnica i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovalo u mirovnim i stabilizacijskim operacijama i misijama NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda. Kao punopravna članica međunarodnih organizacija Republika Hrvatska je sastavnica sustava međunarodne sigurnosti, što osim sigurnosnih jamstava istovremeno podrazumijeva našu obavezu i djelovanje u pogledu doprinosa sigurnosti i stabilnosti Hrvatske, regije, Europe i svijeta.

Posebno me raduje što kao Predsjednik i vrhovni zapovjednika mogu u ime svih građana Republike Hrvatske iskazati zahvalu za vaš doprinos miru i sigurnosti te i za vaš doprinos stvaranju uvjeta za razvoj i prosperitet država u kojima ste angažirani. Jednako tako, svi u Hrvatskoj ponosni smo na vas, pripadnike Oružanih snaga angažirane u međunarodnim misijama, zbog časnog i dostojanstvenog predstavljanja te snaženja međunarodnog ugleda Republike Hrvatske. Izvršavajući sve postavljene zadaće, istovremeno pokazujete i zavidnu razinu razumijevanja i uvažavanja  povijesnih, kulturoloških i religijskih posebnosti država u kojima ste angažirani.

Naši saveznici i partneri, stanovništvo te državne i lokalne vlasti u područjima vašeg angažiranja, u vama, pripadnicama Oružanih snaga Republike Hrvatske, prepoznaju suvremenu i demokratsku Hrvatsku.

Poštovane i poštovani pripadnici Oružanih snaga, sudionici mirovnih misija i operacija, uvjeren sam da ćete i na dalje uspješno i profesionalno obavljati svoje zadaće te vama i vašim obiteljima želim sretne blagdane i svako dobro u novoj godini.

 

 

PREDSJEDNIK REPUBLIKE
I VRHOVNI ZAPOVJEDNIK
ORUŽANIH SNAGA

Ivo Josipović

 

 

Božićna i novogodišnja čestitka Ministra obrane

Poštovani djelatnici Ministarstva obrane, poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske,

Iskrene čestitke povodom Božića i nove 2015. godine!

Želim zahvaliti svima koji su svojim trudom i radom pridonijeli prepoznatljivosti Ministarstva obrane i Oružanih snaga kao važnih aktera u osiguravanju mira i stabilnosti te predanih partnera kad je u pitanju suradnja sa saveznicima.

U 2014. godini završili smo Dugoročni plan razvoja OS RH 2015. – 2024., koji donosi važne smjernice za budući razvoj našeg obrambenog sustava, a pred nas stavlja velik broj zahtjevnih zadaća. U godini koja je na zalasku mnogi su projekti i zadaće koje je u protekle tri godine pokrenulo naše Ministarstvo zaokružili viziju modernog, učinkovitog, priuštivog i stabilnog  obrambenog sustava, koji građanima  jamči sigurnost i ugled među saveznicima, te Republiku Hrvatsku čini pouzdanim partnerom, susjedom i članicom demokratkog poretka.

Vjerujem da ćete i u ovim izazovnim vremenima uspješno, kao i do sada, odgovoriti na sve postavljene zadaće. Svjestan sam da nije jednostavno provoditi često i teške reforme, ali vjerujem da je to prilika za budućnost, za bolji i učinkovitiji obrambeni sustav, na kojeg ćete i vi i građani Republike Hrvatske biti još ponosniji.

Povodom nadolazećih blagdana posebne čestitke upućujem obiteljima poginulih i nestalih branitelja čije patnje i žrtve nikad ne smiju i neće biti zaboravljene. Pripadnicima Oružanih snaga koji se nalaze tisućama kilometara daleko od svojih domova, u misiji očuvanja svjetskog mira i stabilnosti, a posebice pripadnicima koji su svojim dosadašnjim sudjelovanjem pridonijeli uspješnom završetku operacije ISAF u Afganistanu, gdje nas od iduće godine čeka nova saveznička misija, upućujem posebne čestitke.


U nadolazećoj 2015. godini svima vama i vašim obiteljima želim puno uspjeha, zdravlja, zadovoljstva i mira  na osobnom i profesionalnom putu.  

 

  MINISTAR OBRANE

Ante Kotromanović
 

 

Božićna i novogodišnja čestitka Načelnika GS OS RH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Oružanih snaga RH u operacijama i misijama potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

sretan vam Božić i nova 2015. godina!

Iščekujući Božić, blagdan obiteljskog i ljudskog zajedništva, razmišljamo o postignućima, ali i poticajima za nove korake.

Oružane snage su tijekom ove godine ostvarile mnoge planove i izvršile su mnogobrojne zadaće. Posebno smo ponosni na potporu civilnim strukturama gdje je do punog izražaja došlo predano služenje Domovini i njezinim građanima. Uz velik broj zadaća u Domovini, nastavljeno je i sudjelovanje u operacijama i misijama potpore miru.

Zahvaljujem svima koji su svojim primjerom, predanošću i životom pridonijeli postignućima i rezultatima Oružanih snaga u zemlji i inozemstvu. Vjerujem u snagu zajedništva te sam siguran da ćemo u tom duhu i nastaviti graditi naše Oružane snage.

U ovim blagdanskim danima, s posebnim pijetetom prisjećamo se i svih onih koji su svoje živote darovali za mir i slobodu Lijepe Naše i sretan život svih građana Republike Hrvatske. Veliko im hvala.

Svima vama, u domovini i izvan domovine, čestitam Božić, blagdan nade i mira  i želim da ga provedete u zajedništvu i veselju.

Vama i članovima vaših obitelji želim sretan Božić te radosnu, uspješnu i zdravu 2015. godinu!

 

  NAČELNIK GS OS RH

general zbora
Drago Lovrić
 

 



Priopćenja