Božićne i novogodišnje čestitke Ministra obrane i Načelnika GS OSRH

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/tn_MORH_208x139-46.jpg

Božićne i novogodišnje čestitke  Ministra obrane i Načelnika GS OSRH.

Čestitka ministra obrane povodom božićnih i novogodišnjih blagdana

Poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, poštovane pripadnice i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske,


želim vam sve najbolje povodom Božića i nove 2013. godine.

Godina na izmaku pred sve vas je stavila odgovorne i naporne zadaće. No, kao i uvijek do sada, vi ste im uspješno odgovorili na ponos svih građana Hrvatske. Unatoč ograničenim resursima, štednji i racionalizaciji, najviše zahvaljujući vama, vojnicima, dočasnicima i časnicima, državnim službenicima i namještenicima, u 2012. smo ostvarili još jedan međunarodni povijesni uspjeh: potpunu integraciju naših Oružanih snaga u NATO savez. U takvom ozračju svi ćemo svoje zadaće obavljati još i bolje, a naša je dužnost da vam za to omogućimo odgovarajuća sredstva i uvjete.

Želim da vam kraj ove, kao i svake druge godine, bude prožet radošću i srećom. Bili u Hrvatskoj ili izvan nje, bili kod kuće u društvu najdražih, ili na radnom mjestu, na terenu, u misiji ili operaciji, neka vas sve prati mir, sigurnost i veselje.

Nikad nećemo zaboraviti sjetiti se onih, koji su nam omogućili miran Božić 2012.: to su naši poginuli branitelji. Njihovim obiteljima upućujem posebne čestitke i izraze poštovanja.

MINISTAR OBRANE

Ante Kotromanović

 

Čestitka Načelnika GS OSRH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Oružanih snaga RH u operacijama i misijama potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

privodeći kraju ovogodišnje planove i zadaće, zadovoljan sam našim postignućima i ponosan na naše rezultate. Oružane snage su tijekom ove godine završile proces integriranja u strukture i procese NATO-a. Istodobno su uspješno izvršene sve zadaće potpore civilnim strukturama. U svim tim aktivnostima došlo je do punog izražaja predano služenje Domovini i njezinim građanima. Uz sve zadaće u zemlji, nastavljeno je sudjelovanje u operacijama potpore miru.

Mnogi pripadnici hrvatskih oružanih snaga u ovo vrijeme odvojeni su od svojih obitelji svakodnevno izvršavajući zahtjevne i odgovorne zadaće širom svijeta. Svi mi zajedno, u Hrvatskoj i svijetu, svakodnevno predstavljamo našu Domovinu, naše Oružane snage i istinske vrijednosti hrvatskog vojnika.

S posebnim poštovanjem u ovim blagdanskim danima prisjećamo se svih onih koji su svoje živote ugradili u mir i slobodu Lijepe Naše. Upravo nam u ovim danima ljudskog zajedništva oni najviše nedostaju.

Iščekujući Božić, blagdan ljudskog i obiteljskog zajedništva, razmišljamo o postignućima, ali i poticajima za nove korake koje nam donosi duh Božića. U tom duhu zajedništva, Vama i članovima vaših obitelji želim sretan Božić i vesele blagdane uz obilje mira i radosti te uspjeha i zdravlja u novoj 2013. godini!

NAČELNIK GS OS RH

general pukovnik
Drago Lovrić

 



Priopćenja