Zapovjednik Tigrova posjetio gospodina Vale u pulskoj bolnici

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/zapovjednik_tigrova_posjetio_gospodina-_vale_22072019-1024x607.jpg

Zapovjednik bojne Tigrovi posjetio gospodina Evelina Vale u pulskoj bolnici i ispričao se zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske

Zapovjednik 1. mehanizirane bojne Tigrovi, Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, bojnik Krešimir Kršinić u ponedjeljak, 22. srpnja 2019. posjetio je gospodina Evelina Vale koji se u Općoj bolnici u Puli oporavlja od posljedica napada i ispričao se zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske.

Također, tijekom današnjeg dana i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević telefonom je razgovarao s gospodinom Valeom te mu se ispričao i zaželio mu brzi oporavak.

U pulskoj bolnici s gospodinom Valeom razgovarao je bojnik Kršinić, koji je danas kontaktirao i obitelj gospodina Vale te im se ispričao zbog ovog nemilog događaja.

“Hrvatska vojska najoštrije osuđuje svaku vrstu nasilja. Takvo ponašanje u Hrvatskoj vojsci je neprihvatljivo i nedopustivo, a svako odstupanje od uzornog vojničkog ponašanja se sankcionira. Izražavam i žaljenje što se ovakvim izdvojenim slučajevima nestegovnog ponašanja pojedinaca nanosi šteta ugledu i časti svih ostalih uzornih, vrijednih i poštenih pripadnika Hrvatske vojske”, rekao je bojnik Kršinić.

Gospodin Vale rekao je kako prihvaća ispriku i kako zna da je u pitanju djelo pojedinca.

U ovom slučaju, ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.



Priopćenja