Natječaj MORH-a za prijam u kadetsku službu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2019/07/morh-1024x607.jpg

Nakon završenog preddiplomskog studija, kadeti će biti primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja

Objava Natječaj MORH-a za prijam u kadetsku službu pojavila se prvi puta na MORH.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu, 17. srpnja 2019. javni natječaj za prijam u kadetsku službu i to na preddiplomski studij Vojnog inženjerstva.

U akademskoj godini 2019./2020. u status kadeta u jesenskom upisnom roku, bit će primljeni kandidati upisani na prvu godinu sveučilišnih preddiplomskih studija na preddiplomski sveučilišni studij Vojnog inženjerstva i to do 70 kandidata.

Rok za podnošenje prijava je 10. kolovoza 2019. godine, a više informacija o upisu na preddiplomski studij Vojnog inženjerstva možete pronaći OVDJE.

U odabirnom postupku kandidati/kinje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete propisane Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 13/14, 134/15 i 138/15).

U kadetsku službu primaju se kandidati koji u odabirnom postupku postignu najbolje rezultate i upišu prvu godinu redovitog studija u drugom upisnom roku u rujnu 2019.

Kandidati koji zadovolje uvjete odabirnog postupka i upišu sveučilišni studij iz ovog natječaja, početkom rujna 2019. godine bit će upućeni na pripremni kamp.

Nakon završenog preddiplomskog studija, kadeti će biti primljeni u djelatnu vojnu službu te imaju mogućnost stalnog stručnog usavršavanja, profesionalnog razvoja i sudjelovanja u domaćim i međunarodnim aktivnostima.

Sve informacije u vezi s natječajem nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva obrane www.morh.hr, a dodatne obavijesti kandidati/kinje mogu dobiti na telefon 01/3784-812 i 01/3784-814 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Objava Natječaj MORH-a za prijam u kadetsku službu pojavila se prvi puta na MORH.Stranica