Akro-grupa "Krila Oluje" u Turskoj

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/krila_03062011_v.jpg

Akro-grupa HRZ i PZO-a "Krila Oluje" sudjelovat će 4. i 5. lipnja 2011. godine u Izmiru (Turska), u zrakoplovnoj manifestaciji koja će se održati u sklopu programa obilježavanja 100. obljetnice Turskog ratnog zrakoplovstva, a na kojoj će sudjelovati gotovo sve svjetske vojne zrakoplovne akrobatske skupine.

Akro grupe "Krila Oluje" prvi put je nastupila 2005. godine u Kninu, povodom obilježavanja 10. obljetnice vojno redarstvene operacije "Oluja", po kojoj je i dobila ime. Letački program „Krila Oluje” izvode šest aviona PC-9, koji tijekom izvođenja programa lete na međusobnoj udaljenosti manjoj od 2m, pri brzinama do 550km/h.

Tijekom  proteklih 6 letačkih sezona, "Krila oluje" zabilježila su 62 nastupa, od kojih 24 međunarodna nastupa u 9 europskih zemalja. Na posljednjem međunarodnom mitingu u Rivoltu u Italiji 2010. godine, njihov nastup je uživo vidjelo preko pola milijuna gledatelja. Uz nastup u Turskoj, ove godine "Krila Oluje" sudjelovat će i na zrakoplovnim manifestacijama u Austriji i Poljskoj.



Najave