Ministar Krstičević na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/02/munich-security-conference-mcs-default.jpg

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević s izaslanstvom sudjelovat će od 16. do 18. veljače 2018. na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević s izaslanstvom sudjelovat će od 16. do 18. veljače 2018. na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti. Riječ je o redovitoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji, koja se 54. put održava u Műnchenu u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Na konferenciji će sudjelovati vodeći politički lideri, čelnici brojnih država i vlada, ministri obrane i vanjskih poslova te predstavnici međunarodnih organizacija, industrije, medija, civilnog društva i akademske zajednice. Očekuje se da će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Krstičević na marginama konferencije održati niz bilateralnih susreta.

Na dnevnom redu 54. minhenske konferencije zastupljene su brojne sigurnosne teme, od uloge Europske unije i njezinih odnosa s Rusijom i SAD-om do rastućih prijetnji liberalnom institucionalnom poretku i brojnih konflikata na Bliskom Istoku te odnosa između zaljevskih država, kao i razvoja zbivanja na području Sahela, a raspravljat će se i pitanje kontrole naoružanja s posebnim naglaskom na tenzije koje izaziva razvoj sjevernokorejskog nuklearnog programa.

Kroz posljednjih pet desetljeća Minhenska konferencija o sigurnosti se etablirala kao vodeći globalni forum za raspravu o temama sigurnosne politike, s posebnim naglaskom na raspravu o globalnim sigurnosnim ugrozama i izazovima.

Najave