54. konferencija Međunarodne udruge za vojno testiranje (IMTA) 2012. u Dubrovniku

{mosmodule module=imta12-top}

Vezane vijesti:

Priopćenje: 54. Konferencija Međunarodne udruge za vojno testiranje, 6. studeni 2012.

 


 

International Military Testing Association

54. konferencija Međunarodne udruge za vojno testiranje (IMTA) 2012. u Dubrovniku


Ministarstvo obrane Republike Hrvatske organizira 54. konferenciju Međunarodne udruge za vojno testiranje (IMTA), koja će se održati od 5. do 10. studenoga 2012. godine u hotelu Excelsior u Dubrovniku.

Naslovna tema Konferencije je „Organizational Climate, Personality Interactions and Organizational Behavior in Military Environment“.

Ministar obrane pokrovitelj je Konferencije, a Uprava za ljudske resurse domaćin.  Kao domaćini želimo ovu Konferencije, kao i boravak u Hrvatskoj i Dubrovniku, sudionicima učiniti događajem kojeg će pamtiti po uspješnosti, profesionalizmu, ali i prekrasnoj zemlji koju će po povratku u svoje zemlje nastaviti promovirati.

International Military Testing Association (IMTA) je međunarodna udruga za vojno psihologijsko testiranje osnovana prije 53 godine. Članice ove udruge nisu pojedinci već samo organizacije koje zadovoljavaju dva temeljna uvjeta: da imaju jasnu povezanost s vojskom i obavljaju primijenjene i istraživačke poslove u području vojne psihologije. Vodeća zemlja u IMTA su SAD, a udruga se izravno ne naslanja niti na jednu drugu međunarodnu organizaciju. Osim iz SAD članice IMTA su i organizacijske cjeline zadužene za vojnopsihološke poslove u obrambenim sustavima Australije, Austrije, Belgije, Estonije, Francuske, Indije, Indonezije, Južne Koreje, Kanade, Nizozemske, Njemačke, Singapura, Švedske, Švicarske, Velike Britanije i Hrvatske.
Pored navedenih zemalja u rad godišnje konferencije, uključeni su stručnjaci iz još desetak zemalja uglavnom iz kruga Sjevernoatlantskog saveza, a u novije vrijeme na Konferenciji, izlažu radove i vojni psiholozi iz nekih država Afrike, Azije i Južne Amerike.  

U ime Republike Hrvatske članica IMTA je vojnopsihološka struka, koja je primljena u asocijaciju na sjednici Upravnog odbora 2004. godine u Bruxellessu. Uz redovito sudjelovanje u radu Upravnog odbora tada smo se obvezali i na preuzimanje  domaćinstva Konferencije. Uz prethodnu suglasnost ministra obrane na 50. IMTA konferenciji u Lucernu prihvaćeno je domaćinstvo 54. konferencije IMTA u studenome ove godine u Dubrovniku.
Godišnje konferencije IMTA tijekom 5 dana okupljaju oko 150 stručnjaka iz različitih polja vojne psihologije i srodnih područja. Radni dio traje tri dana, a prethodi mu dan u kojem se održavaju sastanci Upravnog odbora i uvodne radionice te se obično dodaje dan za različite kulturalne sadržaje i izlete.

U vezi s pojedinostima Konferencije možete se detaljnije informirati na IMTA stranici.

 


 

54. IMTA konferencija

Dubrovnik, Hrvatska - biser Jadrana
5-9 studeni, 2012

Ovogodišnja tema:

"Organizacijska klima, osobne interakcije i organizacijsko ponašanje u vojnom okružju"


Veliko mi je zadovoljstvo pozvati vas da nam se pridružite na 54. godišnjoj konferenciji Međunarodne udruge za vojno testiranje (International Military Testing Association - IMTA) koja će se održati u Dubrovniku od 5.-9. studenoga 2012.

Sve raznolikije i često opasno suvremene vojne misije moguće je ostvariti samo uz stručno odabrane i pripremljene vojnika. Osim toga, za misiju su često presudne vojničke osobne interakcije, organizacijska klima u njihovim postrojbama i njihovo organizacijsko ponašanje. Počašćeni smo što imamo priliku ugostiti IMTA, kao najugledniji vojnopsihološki forum, koji omogućuje raspravu o navedenom kao i o drugim tradicionalnim temama ovog skupa poput vojnog testiranja, upravljanja ljudskim resursima, motivacije, obuke i upravljanja stresom u vojnom okružju.

Konferencija IMTA 2012 održat će se u Dubrovniku, biseru Jadrana i jednom od najljepših gradova na Mediteranu. To je mjesto bogate povijesti, umjetnosti i znanstvenih dostignuća. Zbog svoje povijesti, svog zemljopisnog položaja i proaktivne zajednice, Dubrovnik je oduvijek predstavljao mjesto susreta i raskrižje kulturnih, umjetničkih i gospodarskih odnosa, koji su pridonijeli njegovom kozmopolitskom ozračju. Mnogi kažu kako je posjet Dubrovniku nešto što suvremeni putnik ne smije propustiti, a i vojni psiholozi spadaju u tu kategoriju.

Ministarstvo obrane i Dubrovnik srdačno očekuju Vaš dolazak i sudjelovanje na konferenciji.

 

 

S poštovanjem

Sunčana Vukelić,

pomoćnica ministra obrane
za ljudske resurse



Najave