50 pripadnika HKoV OS RH upućeno na požarište na Pelješcu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/canadair-885_v-4.jpg
Foto: HRZ i PZO

Na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) i temeljem odluke ministra obrane RH Ante Kotromanovića, 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske Oružanih snaga RH upućeno je danas, 21. srpnja 2015. godine na gašenje požara na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, na područje Trstenika i Pijavičinog.

Na poluotoku Pelješcu aktivno je više požara, na lokaciji Ponikve angažirani su protupožarni zrakoplovi zračnih snaga Protupožarnih namjenski organiziranih snaga (PPNOS) OS RH, jedan Canadair CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV, a dodatno se upućuje još jedan Canadair CL-415.
Tijekom današnjeg dana, 21. srpnja 2015. na Pelješcu je do sada požare gasilo ukupno pet protupožarnih aviona i helikoptera.

Ministarstvo obrane i Oružane snage RH  u provedbi protupožarne (PP) sezone temeljem Zakona o obrani i Programa aktivnosti Vlade RH u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2015. godini (NN 36/2015).


Požarom ugrožena područja na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli će danas, 21. srpnja 2015. u poslijepodnevnim satim obići predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, ministar obrane Ante Kotromanović, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić i zapovjednik Zapovjednog operativnog središta (ZOS) OS RH brigadni general Ivan Jurić.

 



Priopćenja