Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskoga sabora dao pozitivno mišljenje za imenovanjem general pukovnika Darka Grdića na mjesto ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA)

Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskoga sabora na održanoj sjednici u ponedjeljak, 14. srpnja 2008. godine dao je pozitivno mišljenje za imenovanjem general pukovnika Darka Grdića na mjesto ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA).


Odluku o imenovanju ravnatelja VSOA, sukladno zakonskoj proceduri, donose supotpisom Predsjednik Republike Hrvatske i Vrhovni zapovjednik OSRH Stjepan Mesić te Predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader.

Kandidat za ravnatelja VSOA-e, general pukovnik Darko Grdić uključio se u Hrvatsku vojsku u travnju 1991. godine, a tijekom Domovinskog rata bio je zapovjednik obrane grada Zagreba, te načelnik stožera Zbornog područja Osijek. Od 1998. do 1999. bio je pročelnik vojnog kabineta u Uredu predsjednika, zatim zapovjednik HVU-a, potom zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku, a od kolovoza 2003. do rujna 2007. vojni predstavnik RH pri NATO-u. General pukovnik Grdić završio je Studij obrane i zaštite, Zapovjedno-stožernu školu "Blago Zadro" (redovitu izobrazbu, te izobrazbu za stožerne časnike) NATO Defence College u Italiji te dva magisterija - iz menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i magisterij iz područja strateških studija na Ratnoj školi kopnenih snaga SAD-a.

Priopćenja