Čestitka ministra obrane i načelnika GS OSRH povodom Uskrsa

Uskrsna čestitka ministra obrane

Poštovani pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske i djelatnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske,

U ime Ministarstva obrane Republike Hrvatske i svoje osobno želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs.

Kristovo nam uskrsnuće govori da sve ono što u životu radimo dobro i savjesno ima uzvišeni smisao. Toga smo potpuno svjesni danas, a mnogi od vas bili su svjesni i tijekom Domovinskog rata, kada nam je vjera u pravednost našeg cilja dala presudnu hrabrost i odlučnost. Oni koji su u toj vjeri dali svoje živote, uvijek će biti u našim uspomenama. Upravo ih se u dane uskrsnih blagdana sjećamo s osobitim poštovanjem, uvjereni u plemenitost i uzvišenost njihove žrtve.

Želim da vam slavljenje najvećega kršćanskog blagdana udahne optimizam, nadu, snagu i vjeru u budućnost, kako onima koji će biti sa svojim obiteljima, tako i onima koji će zbog službe i zadaća biti odvojeni od njih, pa i daleko od Domovine.

Na kraju, želim da nam Uskrs svima zajedno bude nadahnuće za još bolje izvršenje naših zadaća i razvoj profesionalnih i međuljudskih odnosa. Slijedimo li to nadahnuće, naše će Oružane snage i dalje biti ponos hrvatskih građana, ali i cijelom slobodoljubivom i demokratskom svijetu.



Ministar obrane

Ante Kotromanović

 


 

Čestitka načelnika GS OSRH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, pripadnici Oružanih snaga RH u operacijama i misijama potpore miru, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

upućujem Vam iskrene čestitke u povodu najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsnuća Isusova!

U vrijeme kada se suočavamo s raznim poteškoćama moram istaknuti ljudskost, toplinu, odlučnost, optimizam i istinske vrijednosti koje krase hrvatskog vojnika. Upravo je ove vrijednosti potrebno razvijati i sačuvati. Iznimno sam ponosan na pripadnike Oružanih snaga RH u zemlji i svijetu koji su od naših saveznika prepoznati kao dobri vojnici i pouzdani partneri u misijama i operacijama potpore miru te u savezničkim zapovjedništvima.

U očekivanju Uskrsa s posebnim poštovanjem prisjećamo se svih onih koji su svoje živote ugradili u mir i slobodu Lijepe Naše za miran i sretan život svih građana Republike Hrvatske.

U vrijeme iščekivanja blagdana koji pronosi nadu i vjeru u pobjedu dobrog, razmišljamo o poticajima za nadolazeće vrijeme koje nam daje snaga poruke Uskrsa. U tom duhu želim vam miran i sretan Uskrs ispunjen zdravljem, vjerom i radošću.


S osobitim poštovanjem,


NAČELNIK GS OSRH

general pukovnik
dr. sc. Drago Lovrić



Priopćenja