Načelnik GS OS RH general Lovrić posjetio NATO Zapovjedništvo za transformaciju

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/lovric-24052012_v.jpg

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić posjetio je u srijedu 23. svibnja 2012. godine, Savezničko zapovjedništvo za transformaciju (ACT - Allied Command Transformation) u Norfolku, a u sklopu službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama i u povodu održavanja NATO summita u Chicagu.


Tijekom posjeta generala Lovrića NATO Zapovjedništvu za transformaciju vojni predstavnici upoznali su ga s aktualnim inicijativama i procesima Zapovjedništva koje ima ključnu ulogu u transformaciji NATO-a u još učinkovitiji i efikasniji savez, spreman odgovoriti na buduće izazove. Također, razmijenjena su mišljenja o održanom NATO sastanku na vrhu u Chicagu, dok su glavne teme razgovora sa zapovjednikom ACT-a, generalom zbora Stephanom Abrialom, bile napredak integracijskog procesa Oružanih snaga RH U NATO i pripreme za predstojeću Stratešku konferenciju vojnih partnera a koja će se održati 19. i 20. lipnja 2012. u Zagrebu i okupit će načelnike glavnih stožera država članica NATO-a, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga, Istanbulske inicijative za suradnju te inicijative Partners Across the Globe.

Tijekom razgovor s generlom Abrialom istaknuto je i zadovoljstvo napretkom koji su Oružane snage Republike Hrvatske postigle tijekom trogodišnjeg razdoblja punopravnog članstva u NATO-u i postignutim intenzitetom međusobne suradnje MORH-a i OS RH sa strukturama NATO-a.  

Načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Lovrić sastao se i s general bojnikom Jonom Lillandom, pomoćnikom načelnika stožera ACT-a za upravljanje planovima i programima, koji je potvrdio da je proces integracije Oružanih snaga RH u vojnu strukturu Saveza u završnoj fazi s ostvarenim vidljivim rezultatima u postizanju ciljeva integracije i transformacije.




Priopćenja