Obilježavanje 16. obljetnice Zapovjedništva za potporu

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/05/plakat_koncert_zzp_ohrm_04052018_v.jpg

Zapovjedništvo za potporu svečano će obilježit 16. obljetnicu ustrojavanja u petak 4. svibnja 2018. u vojarni "Croatia" te u subotu, 5. svibnja 2018. u središtu Zagreba prigodnim programom.



U petak, 4. svibnja 2018. s početkom u 10,00 sati, u vojarni "Croatia" održat će se zajednički trening sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska, obilazak novih športskih objekata, revijalne utakmice malog nogometa i odbojke za žene te umjetnička izložba slika i skulptura pripadnika Zapovjedništva za potporu.

Na treningu Aktivne Hrvatske sudjelovat će 300 pripadnika Hrvatske vojske i bit će to jedinstveni, najveći zajednički trening hrvatskih vojnika na jednom mjestu, kojim se simbolično želi istaknuti važnost tjelesne aktivnosti u podizanju radne sposobnosti i spremnosti pripadnika OS RH.

Također u petak, 4. svibnja, s početkom u 20,00 sati u velikoj dvorani Doma HV "Zvonimir", održat će se koncert Simfonijskog puhačkog orkestra, Klape "Sv. Juraj" HRM i  Jazz orkestra.

U subotu, 5. svibnja 2018. godine u središtu Zagreba od 10.00 do 14.00 sati, u zajedničkoj organizaciji sa Hrvatskim crvenim križem koji slavi svoj 140-ti rođendan održat će se program pod geslom "Dan zdravlja i humanosti".

Program počinje od 10,00 sati mimohodom hodnog sastava Orkestra Oružanih snaga RH  i predstavnika Hrvatskog crvenog križa od Cvjetnog trga, Margaretskom ulicom, te Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića gdje će se održati koreografski nastup hodnog sastava Orkestra Oružanih snaga RH.

Nakon toga, oko 10,10 sati mimohod kreće od Trga bana Jelačića, Gajevom ulicom prema Parku Zrinjevac, gdje će za građane od 10,00 do 14,00 sati zdravstveni djelatnici Vojno zdravstvenog središta Zapovjedništva za potporu, pripadnici Hrvatskog crvenog križa i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, mjeriti tlak i šećera, izračunavati indeks tjelesne mase (ITM), biti na raspolaganju za savjetovanje o zdravoj prehrani i važnosti tjelovježbe za zdravlje i prevenciju bolesti.

Od 11,00 sati na Zrinjevcu će prigodni poklon koncert gradu Zagrebu održati Orkestar Hrvatske ratne mornarice i Klapa HRM-a "Sv. Juraj".

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje programa u vojarni "Croatia" u petak, 4. svibnja 2018. da dođu u vojarnu "Croatia" u Zagrebu Sarajevska 7 te da svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj osobne ili novinarske iskaznice i broj mobitela.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću natporučnica Ines Grossi mob. 098/624-242.



Najave