20. obljetnica Pukovnije veze

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2017/10/20_god_veze_02092011_v.jpg

U vojarni 91. Zrakoplovne baze Pleso danas je, 2. rujna 2011., svečano obilježena 20. obljetnice Pukovnije veze HKoV-a. Uz djelatnike postrojbe, svečanosti su nazočili i zamjenik načelnika GS OS RH za planove i resurse general pukovnik Slavko Barić, zapovjednik HKoV-a general bojnik Dragutin Repinc, bivši pripadnici Pukovnije i drugi gosti.


General Barić u svom obraćanju čestitao je djelatnicima te pohvalio njihov dosadašnji  rad. Upravo sustav veze daje najbolje rezultate u postizanju interoperabilnosti i kompatibilnosti sa savezničkim i partnerskim vojskama, rekao je general Barić. Isto tako, naglasio je i važnost kvalitetnog školovanja, obučavanja i individualnog usavršavanja djelatnika obzirom na današnji ubrzani razvoj komunikacijsko-informacijskih tehnologija.
Zapovjednik HKoV-a, general Repinc podsjetio je da su u Domovinskom ratu vojnici roda veze uložili veliki napor da bi sustav tada učinkovito profunkcionirao. Također, istaknuo je da su i danas zadaće i aktivnosti Pukovnije veze specifične te da se obavljaju ne samo u Republici Hrvatskoj, nego i u međunarodnim operacijama.

Zapovjednik Pukovnije veze HKoV-a, pukovnik Zdravko Rep podsjetio je na samo ustrojavanje Pukovnije. Također, istaknuo je ulogu postrojbi roda veze u Domovinskom ratu, kao i sadašnja postignuća Pukovnije, s naglaskom na nove prioritete koje je donio ulazak u NATO i sudjelovanje OS RH u međunarodnim operacijama i misijama.
Tom prigodom, najistaknutijim djelatnicima Pukovnije dodijeljene su nagrade i pohvale, nakon čega su nazočni razgledali taktičko-tehničkog zbor sredstava kojima se služi Pukovnija veze HKoV-a.

Prethodnicom Pukovnije veze smatra se Odred veze Glavnog stožera Hrvatske vojske, koji je od 4. rujna 1991. godine počeo funkcionirati kao podstožerna postrojba GS HV-a. Tijekom godina vezističke su postrojbe prolazile kroz više preustroja, da bi naposljetku 1. srpnja 2007. bila ustrojena današnja Pukovnija veze.

    20. obljetnica Pukovnije veze

  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_01.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_02.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_03.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_04.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_05.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_06.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_07.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_08.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_09.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_10.jpg
  • https://www.morh.hr/wp-content/gallery/20-obljetnica-roda-veze/20_god_veze_11.jpg


Priopćenja