20 godina partnerstva OSRH i Nacionalne garde Minnesote

Obilježavanje 20. obljetnice partnerstva Republike Hrvatske i Minnesote te suradnje Oružanih snaga RH i Nacionalne garde Minnesote kroz „State Partnership Program“ održat će se u petak 1. srpnja 2016. u Karlovcu.

Obilježavanju će prisustvovati ministar obrane RH Josip Buljević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, izaslanstvo Minnesote predvođeno guvernerom, Markom Daytonom i zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote,  general-bojnikom Richardom Nashom, te drugi visoki uzvanici i gosti.

Program će započeti u 10,00 sati svečanim otvorenjem obnovljene kuhinje u OŠ Dubovac, čiju obnovu su financirale SAD-e, a radove zajednički proveli pripadnici Nacionalne garde Minnesote i Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske. 

Nakon toga, u Domu HV u Karlovcu održat će se svečana akademija s početkom u 12,15 sati.

U poslijepodnevnim satima, od 16,00 do 18,00 sati održat će se Dan otvorenih vrata u vojarni "Domobranska", gdje je za građane organiziran roštilj koji će pripremati američki vojnici, podjela vojničkog graha, prigodan glazbeni program, predstavljanje aktivnosti i proizvoda braniteljskih zadruga, izložba naoružanja, opreme i vozila korištenih na početku Domovinskog rata i dr.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje navedenih aktivnosti da dođu u petak 1. srpnja 2016.,
- u Osnovnu školu "Dubovac" u Karlovcu najkasnije do 9,45 sati,
- u Dom HV-a u Karlovcu najkasnije do 12,00 sati,
- u vojarnu "Domobranska", s početkom u 16,00 sati.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr najkasnije do petka, 1. srpnja 2016. do 9,00 sati. U prijavi treba navesti ime i prezime, naziv medija, broj mobitela, uz naznaku za koji dio programa je prijava.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću HKoV-a, pukovnik Jadranko Jambrec mob: 099 563 97 86.



Najave