Krstičević i Šundov u hodnji s Pumama do Varaždina

Slika https://www.morh.hr/wp-content/uploads/2018/12/povratak_vojske_u_varazdin_hodnja_131218_v.jpg
Foto: OSRH

Završetak hodnje je kod Spomen obilježja Puma u Varaždinu gdje će se položiti crvena ruža za poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u utorak, 18. prosinca 2018. kreću u završnu etapu hodnje "Pumin skok 18", a u 13,00 sati u mjestu Trnovec Bartolovečki od strane Ludbrega, pripadnicima će se u hodnji pridružiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima.

Pume su simboličnu hodnju povratka u Varaždin od 184 kilometra započele u srijedu, 12. prosinca iz Našica. Hodnja je organizirana u čast poginulih hrvatskih branitelja, a odvija se u sedam etapa: Našice – Kutovi, Kutovi – Slatina, Slatina – Virovitica, Virovitica – Đurđevac, Đurđevac – Koprivnica, Koprivnica – Ludbreg i Ludbreg – Varaždin, a svaka etapa nosi naziv po jednoj operaciji koju je uspješno provela 7. gardijska brigada Pume.

Završetak hodnje predviđen je u 15,30 sati kod Spomen obilježja Puma u Varaždinu gdje će ministar Krstičević, načelnik GS OS RH general Šundov i pripadnici Puma položiti crvenu ružu za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za navedeni događaj da dođu u utorak, 18. prosinca 2018., kod Spomen obilježja Puma u Varaždinu, najkasnije do 15.00 sati te da svoj dolazak prijave na e-mail: infor@morh.hr, najkasnije do utorka, 18. prosinca 2018. do 10,00 sati.

Prijava treba sadržavati naziv medija, ime i prezime, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj osobne ili novinarske iskaznice i broj mobitela.

Osoba za kontakt je pripadnik Gombr-e narednik Ivica Oršolić, mob: 099/660-2079.

Najave